הגבר הראשון בחיי, שלו נתונה אהבתי והערכתי העצומה, אוהב תפוחי עץ. אני כמובן מדברת על אבא שלי. אנחנו כל כך דומים בטעמים ובאהבתנו למתוק ששנינו מהמהמים בהנאה כשמגיע אלינו קינוח מתוק, עסיסי ואם הוא חם בכלל אנחנו יוצאים מגדרנו. הכנתי שטרודל מתוק כזה ולקחתי אותו איתנו לבריכה. אחרי ארוחת הבוקר הטעימה פתחתי את השטרודל לי ולו. לנו זה מספיק. לא צריכים כלום מעבר לזה. שמחה רק מלראות אותו נהנה מפיסה מתוקה. שבת מתוקה בריח קינמון….
מצרכים:
8 עלי פילו מופשרים
100גרם מחמאה מומסת+ 50 גרם מחמאה קרה
ספריי שמן בטעם חמאה
5-6 תפוחי עץ ירוקים שטופים וחתוכים לקוביות
כפית גדושה קינמון
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות שקדים טחונים
2 כפות גדושות צימוקים
מיץ מחצי לימון+ גרידת לימון
כף קורנפלור
אבקת סוכר לבזיקה על הרולדה
אופן ההכנה:
מפשירים עלי פילו במקרר כמה שעות.
שוטפים את תפוחי העץ וחתוכים לקוביות קטנות.
מחממים מחבת על האש, ממיסים 50 גרם מחמאה ומוסיפים את התפוחים. מערבבים 5-6 דקות על האש ומוסיפים את הסוכר והקינמון. מערבבים עוד 5 דקות על האש. מערבבים בקערית קורנפלור, לימון ,גרידת לימון וצימוקים ושופכים את התערובת לאש. מערבבים עוד כשתי דקות.
מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
פותחים עלה פילו ומשמנים עם מחמאה וכך עושים עם עוד שלושה עלים.
שמים במרכז מחצית מהתערובת לאורך העלים ומגלגלים לרולדה.
התערובת מספיקה לשתי רולדות.
משמנים תבנית , מניחים את הרולדות עם מעט רווח ביניהן, מורחים במחמאה ומסמנים חריצי חיתוך קטנים בחלק העליון כדי להקל על החיתוך בהמשך.
מכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.
נותנים לרולדה לנוח ולהתייצב חמש דקות, בוזקים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.













