לבצק:
1 ק”ג קמח
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חב’ שמרית (או 2.5 כפות שמרים יבשים)
1+3/4 כוסות חלב
קורט מלח
————————–
למילוי:
1 גבינת כנען (500 גרם)
1 גביע קוטג’
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 חלמונים
2 סוכר וניל
תמצית וניל
פטל (קפוא)
————————-
לציפוי:
ביצה טרופה
————————
להכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק. להתפיח שעה בערך ( תלוי במזג האוויר).
2. לערבב את חומרי המילוי (אני אוהבת לטעום את המילוי אם הוא מספיק מתוק. עושה זאת בדר”כ לפני תוספת הביצים והקמח), להניח במקרר עד לשימוש.
3. לאחר שהבצק תפח לרדד לצורת מלבן, למרוח מלית גבינה בנדיבות ולפזר פטל באופן חופשי.
4. לחתוך פרוסות בעובי אחיד של כ- 7 ס"מ. להניח אחד ליד השני בתבנית עם נייר אפיה. להתפיח כשעה.
5. למרוח כל שושנה (חלקה העליון) בביצה טרופה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של -180 מעלות למשך כחצי שעה -40 דקות.
בתאבון!
תוך כדי הכנת העוגה, תפעילו רמקולים ותקשיבו לשיר המרגש:
https://www.youtube.com/watch?v=YGnutwQftvo
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

















