חשבתי על מתכון קל לא שמן וחגיגי לחג
כזה שלא צריך לישון בשבילו במטבח
כזה שכל העניים נפערות
כזה שכולם אוהבים
מרוב מחשבות לא ידעתי מה יצא
נכנסתי למטבח האהוב שלי ושם כבר הגיע הרעיון
כבש
תפוחי אדמה
פלפלים שאך נקטפו מהגינה
ופטרוזיליה שדרלינג השיג בעמל רב כי יש חוסר
היידה להכנה
קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים חתוכים לצ'יפסים עבים
להרתיח במי מלח שיתרככו אבל לא יותר מדי ויתפוררו לסנן היטב
2 קילו שוק כבש פרוסה לפרוסות עבות של 5-6 ס"מ
מים לכיסוי הבשר
בצל ענק וחצי חבילה פטרוזיליה מרוסקים גס יחד
2 פלפלים בשרניים אדומים ומתוקים פרוסים לרצועות
מעט שמן לטיגון
כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק בצל
להגשה טריאקי
אופן ההכנה –
בסיר גדול סוגרים במעט שמן את הבשר
מכסים במים ומוסיפים את אבקת מרק הבצל
מבשלים שיתרכך אבל לא יתפורר
בודקים אחרי שעה לפחות .
במחבת טפלון גדולה מחממים מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה המבושלים .
הם יהיו חומים וקריספיים במחוץ והתוך יהיה רך
מסדרים על צלחת הגשה מחוממת
מעבירים את הבשר למחבת ומזהיבים אותו מעט
מניחים על תפוחי האדמה
מוסיפים מעט שמן למחבת ומקפיצים את הפלפלים כמה דקות
מוסיפים להם את רסק הפטרוזיליה והבצל עד שהנוזלים מתאדים ותוכן המחבת מזהיבה מעט
מסדרים יפה מסביב לתפוחי האדמה והבשר
מטפטפים טריאקי ומגישים חם לשולחן
אין מי שלא יפער פה
ואין מי שלא יאהב את הריח והטעם המעולה .
והכי חשוב ללא עבודה קשה והכנות קודמות רבות .
אז שיהיה לנו חג שמח ומשפחתי .















