למצרכים:
1 ק"ג קמח שמרים
2 קופסאות גבינת סימפוניה (25% שומן)
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף מלח
6 כפות שמן זית
כ- 250 סמ"ק מים פושרים
מילוי פיצה:
1 גביע רסק עגבניות גדול (200 גרם)
4 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
1 כף שטוחה של פפריקה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות שמן זית לטיגון
גבינה צהובה מגורדת
זיתים קצוצים
מילוי פסטו:
למריחה מעל:
ביצה טרופה
להכנה:
לשים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ולעבד 5 דקות. את המים להוסיף בשלבים – הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. להניח לתפיחה של שעה.
בינתיים להכין את המילויים שיהיו מוכנים מבעוד מועד.
לשים בסיר קטן שמן זית, להוסיף את השום ולטגן מעט (להיזהר שלא יישרף). להוסיף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר ומים. לבשל 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקרר.
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 על 20). למרוח את רסק העגבניות או הפסטו, לפזר גבינה צהובה וזיתים קצוצים (במקרה של מילוי הפיצה).
לגלגל בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה לחתוך פרוסות בעובי 5 ס”מ ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח את הצד שחתכנו בצד התחתון (שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).
למרוח כל שבלול בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כחצי שעה או עד שהשבלולים יזהיבו.
הבצק רך, נימוח וטעים ביותר.
בהצלחה 🙂

















