שבלולים זה הכי טעים שבלולי בולגרית, חציל,תרד…

8

אלהן חברה מה העניינים הבאתי לכם את המתכון הכי אהוב עלי וטעים.

אז לא לצחוק עלי בבקשה אני אוהבת שבלולים מבצק פילאס תורכי בכל ארוחה.

הטעם הראשון שאני אישית מעדיפה זה שבלולי פילאס תורכי, ממולאים

בגבינה בולגרית וחציל קלוי כמובן.

הטעם השני שאני אוהבת שבלולי תרד עלי אורגנו טריים בצל ולימון בטעם שיגעון,

ואחרון בסידרת השבלולים אני אוהבת שבלולי גבינה בולגרית מעורבת פרמז'ן

וקשקבל חבל על הזמן.

וכשיש ארוחה בשרית השבלול מתאים למילוי של בשר טחון

עם בצל שמשאיר הרבה טעם לאורחים שמבקשים עוד.

מאז שיש בצק פילאס תורכי, לא נעים לי אבל בצק העלים כבר לא אורח יותר בבתינו.

בצק הפילאס תורכי יותר דק והשבלולים הכי הכי טעימים שיש תגידו סבתא אמרה!

בבקשה לא להתבלבל זה לא – פילו הדק דק!

תרשמו לפניכם בבקשה פילאס תורכי.

הוא תוצרת מעדנות ישראל ואין לו קשר עם מהפכות!

אבל בהחלט עשה מהפכה אצלי במטבח.

אפילו את נכדי הדבקתי בטעים הטעים הזה.

ברגע שהתבנית נכנסת לתנור ריח מדהים משתולל בבית שלא לדבר על הטעם.

עכשיו משהגיע החופש הגדול זה אחלה פיתרון טעים לים, לקייטנה, ארוחת בוקר ערב,

עם סלט ירקות לצד יוגורט עם מלפפונים, אין ארוחה טובה מזו.

אישית אני מכינה בקלי קלות שבלולים גדולים.

אבל לילדים אפשר להכין מנות אישיות

אפשר לאפות ולהקפיא לעטוף בניילון נצמד ולשים מדבקה במה ממולא השבלול,

ואז להפשיר ולהכניס מעט לתנור ושוב הריח מתחיל להשתולל בכל הבית.

מתכון שבלולים

 

 

9

 

 

במילוי תרד

1

 

במילוי גבינות מלוח…

3

 

 

במילוי גבינות  וחציל קלוי…

2

 

חיתוך ומילוי הבצק לאורכו…

4

 

גילגול הבצק…

5

 

להניח את השבלולים באלכסון בתבנית…

6

למרוח בביצה ולפזר קצח… קימל או שומשום

7

 

להכניס לתנור שחומם מראש 180 להפעיל טורבו ולאפות עד שיזהיב…

13 (Large)

 

גבינה עם חציל…

12 (Large)

 

ועוד גבינה…

14 (Large)

15 (Large)

 

16 (Large)

 

טעים אש…

20 (Large)

מנות אישיות… ארוך עם גבינה … עגול עם תרד

17 (Large)

 

 

19 (Large)

 

ועכשיו מתוק  אישיות בתבנית סיליקון…

מתוק

מתוק 1

 

 

מתוק 2

 

 

נראה שווה וטעים? תושיטו יד ותתכבדו

ושלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום מהכול

טעים לכם קדימה תפשילו שרוולים להכין שבלולים שווים ולקבל מחמאות.

על הדרך תעשו לייק עד… למתכוון הבא.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה