ערב של אורז חלב סחלב וקינמון לצלילי ברקים ורעמים…

2
הבוקר התחיל אפור וגשום, ממטרות וממטרים פזורים…
החלו לרדת פזורים פזורים…  בפארק הפרטי שלנו…
Wאלה הצליח לו לחזאי… הים פשוט נעלם מהנוף…
ואני לא

אוהבת את הימים האפורים אבל ממש לא! לונדון אף פעם לא מחכה לי…
שנת היופי שלי גם קצת התפקששה…
התחלתי מנקרת בלי מקור…
עוצמת ממצמצת מהיום באפור…
זהו…חמש אחה"צ… אפילו קצת קריר… נכנסתי למיטה אני יכולה להרשות לעצמי…

אני כבר לא צריכה להניק, התינוקות גדלו ולכל אחד "בדיור מוגן" שלנו יש מפתח…
אז מי שרוצה לבוא שיבוא אהלן וסהלן…
אני במיטה…
אם חמותי ז"ל הייתה חיה הייתה אומרת לי…
"בחמש למיטה…?"
"יש פתגם בערבית שאומר" "תריב עם השכנים ואל תלך לישון בסוף היום"
חחח…מי רוצה לריב עם השכנים
השכנים לא בבית… הם במגרש משחקים לעייף את הילדים שילכו לישון טוב בלילה…
היו מתחלפים איתי בכייף…

פתחתי T.V אין חדש בחדשות אין חדש…
זיפ… זיפ… זיפזפתי ישר ערוץ 26 הכי טוב
"האח הגדול…"
כן כן "אח גדול" למה אני מזהה חיוך לא מפרגן…?
כן סבתא רואה "אח גדול"…רואה עם כל אלה שרואים
ואומרים שהם לא רואים.
מהבוקר יש ביקורת על "האח הגדול" שמעמם…
חחח… משעמם…?
מה הכניסו את זו…? מי רוצה לראות את הפרצוף של זה…?
והטוקבקים יוו… מי רואה את הזבל הזה…?
איך היא נראית…?
אז איך אף אחד לא רואה… ויודע בדיוק מה קורה שם?? איך…?
מדקלם את השמות חופשי… את זה לא הבנתי…??

מר אדון קהלת רואה כרגיל את אלה שרצים אחרי כדור אחד…
ומידי פעם אני שומעת… איייייי למה..? מה קורה לו…
גם הכתב מצטרף אליו … "מאוד עצבני אחרי פתיחה מנומנמת…"
תרדמה בהגנה… מהר לשער שיווין והכדור לא עובר…
בקצב מהיר… יכולה לצאת למתפרצת…
וזה מה זה… זה "אח קטן"…"אח גדול" מה?? זה לא משעמם
פתאום בום אחרי בום…
מחול דרבוקות של רעמים וברקים בחופשי…
הברקים מצלמים אותי חופשי…
פלאשים אחד אחרי השני מהים… בלי קמצנות… קריר

3זה בדיוק הזמן להכין אורז עם חלב…
אורז עגול יש, חלב יש, מי ורדים יש,
סוכר וקינמון קדימה…
ברקע עם הברקים והרעמים מר אדון קהלת שואל
"מה זה הריח הטעים הזה…?" "אורז עם חלב"
"אולי תעשי סחלב שאני אוהב…"
תקבל סחלב…
אז קדימה קורנפלור יש… ופעמיים אש…
וסחלב ואורז עם חלב גם יש…
והצילומים בהתאם לפלאש של הברקים…
1אורז עם חלב
========
כוס אורז עגול ריזוטו זוכרים לא ריזוטו עגול לא מכינה
להוסיף 2 כוסות מים לבשל עד שהאורז מתרכך והמים כמעט… מתאדים.
להוסיף כוס וחצי חלב ולהמשיך לבשל תוך כדי בחישה,
כדי שהאורז והחלב לא ידבקו לתחתית, עד לקבלת דייסה.
רק עכשיו להוסיף סוכר לפי הטעם אני שמה שתי כפות
כפית מי ורדים מסובבת ומגישה בצלוחיות עם קינמון.

4

סחלב  כל כוס מנה                                                                                                                                                       תגדילו כמויות בהתאם למספר הזוללים.

1 כוס חלב – או חצי חלב חצי מים…                                                                                                                               כפית ו 1/2 סוכר
2 כפיות קורנפלור טיפה יותר מכפית שטוחה
2-3  טיפות מי ורדים ואם זה מהול 2 כפות
מי הורדים הם הטעם הדומננטי של הסחלב.
להכניס לסיר ולא להפסיק לערבב היטב עד שזה סמיך
למזוג לצלוחיות או כוסות לפזר קינמון
שביבי פיסטוק -שקדים-אגוזים
אני אוהבת רק צימוקים או חמוציות.

5

אש שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להביא כפית ולטעום גם אורז עם חלב וגם סחלב

היה טעים לכם  נהניתם קדימה זה ממש פשוט רק תפשילו שרוולים תכינו ותהנו…

לאהבתם ייק קטן יוסיף המון לפירגון

ואם תלחצו על כפתור עקוב אחרי

אהיה שמחה ואודה עד… בלי די – תודה סבתא אילנה.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה