שָנְבִיץ עם דברים טובים

ברוב ימות השבוע אני ניזונה משָנְבִיצִים כי לא תמיד יש לי זמן לבשל ובעיקר כי אני מטורפת על בצקים, לחמים, פיתות ולחמניות טריות וחמות (קיבלתי כבר צורה של כיכר לחם….) הסנדוויץ' האולטימטיבי שלי הוא לחמניה  חמה וטריה מרוחה במעט חומוס, מלא מלא מלא פרוסות פסטרמה, פרוסות של מלפפון, עגבניה, צנון (מתה על צנון!) ונבטי צנונית ומעל כל זה לזרות מעט מלח.

11164717_10153228139701280_7978370484354021872_n

אז קיבלתי פסטרמה בדבש ופסטרמה על גחלים של זוגולבק אשר המתינו בסבלנות רבה (גם טוי המתין, הוא קיבל פרוסה ) בקור העז של המקרר עד שאני אפנק אותן ואותי בלחמניה רכה חמה ומלאה בגרעינים.הוצאתי המיקסר , שפכתי הקמח, זרקתי שמרים והוספתי מים ושלחתי את העיסה להתפחה עד חודש תשיעי ובסוף נולדו להן לחמניות שיעטפו את הפסטרמה באהבה רבה .

 

לחמניות רכות וטעימות:

החומרים:

3.5 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית

כפית מלח

כוס ורבע מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

ביצה טרופה להברשה

חופן גרעיני דלעת וחמניה, מעט שומשום ופרג לזריה .

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים מערבלים עם וו לישה ולקראת הסוף מוסיפים את המלח. מכסים את הקערה במגבת / ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים,  מקמחים משטח  ויוצרים לחמניה מאורכת ושמים בתבנית להתפחה נוספת. מברישים בביצה וזורים את הגרעינים, הפרג והשומשום – אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להשחמה קלה .

11109179_10153228139646280_5318123347669099989_n

בתאבון 🙂