רשת ההמבורגרים BBB תסכם את שנת 2016 עם סדרת ארוחות שף בסניפיה ברחבי הארץ. הארוחות יערכו בסימן "חושבים מחוץ ללחמנייה" – מגוון המבורגרים המוגשים בצורה יצירתית ומחוץ לקופסא, לא בלחמנייה המסורתית, לדוגמא: המבורגר בתוך קרואסון, המבורגר על בריוש או המבורגר בפיתה.
ארוחות השף מיועדת לחברי המועדון הוותיקים והנאמנים של הרשת, הנחשבים גם לשגרירים. הלקוחות הקבועים מוזמנים לארוחת טעימות של השף, על-מנת להתרשם מהמנות החדשות ולהחליף רשמים וטעמים בקונספט שמחוץ ללחמניה. כמו גם חשיפת היכולות הקולינאריות של הרשת . הארוחות מיועדות למוזמנים בלבד. גם אני הייתי שם.
בין המנות העיקריות אשר יוגשו בארוחות השף ניתן למצוא את: מנת פלורנטין – המבורגר צלוי בגריל על ממרח של לבבות ארטישוק, מעליו קרם תרד, גבינת עיזים וביצה עלומה, מוגש בתוך קרואסון חמאה. צרפתי – המבורגר צלוי בגריל על בריוש באיולי חרדל דיז'ון ואנדיב, מעליו ריבת תאנים ביין אדום, גבינת שברה ואגוזים קלויים. אוממי – המבורגר צרוב בפלנצ'ה, פטריות פורטובלו, טריאקי, בצל ירוק, רוקט, עגבנייה, ספייסי מיונז המוגש בלחמניית אטריות צרובות. רוסיני – המבורגר צלוי, פרוסות דקיקות של פילה בקר וכבד אווז צרוב, איולי של פטריות כמהין על ואפל בלגי ואספרגוס ברוטב יין אדום ומייפל. דונר – המבורגר מתובל צרוב בגריל, שווארמה של פרגית, טחינה, סלסה של עגבניות וסלט כרוב בפיתה. בנוסף יוגשו מבחר מנות ראשונות וקינוחים.
במהלך הארוחה מומחה לבירות יספר על תרבות הבירה ויעניק ללקוחות טעימות עם הסברים על הקשר בין בירה והמבורגרים, התאמה בין המנות לבירות השונות.
מורן פלשנר, סמנכ"ל השיווק של רשת BBB אמרה:
"רשת BBB מוקירה ומעריכה את לקוחותיה המונים כיום כ- 350,000 חברי מועדון אשר בוחרת בנו כל פעם מחדש ולכן בחרה להגיד להם תודה באמצעות ארוחת שף איכותיות. ארוחות אלו מתקיימות כבר מספר שנים וזוכות להצלחה רבה ולביקוש רב בקרב קהל לקוחות הרשת".עוד מוסיפה מורן: "ארוחות השף מאפשרות לנו לחשוף ללקוחותינו מנות חדשות ובעזרת התגובות אנו מקבלים החלטות על חלק מהמנות שאף נכנסות לאחר מכן לתפריט הקבוע במסעדות הרשת".
הוזמנתי להינות מארוחת השף "חושבים מחוץ ללחמניה" בסניף רחובות. השף במקום הוא מיכאל שלבוביץ, שעבר בסיום הארוחה בין כל המוזמנים לשאול את חוות דעתם על הארוחה ומהיא המנה המועדפת על כל אחד.
את ארוחת השף פתחנו עם מנות ראשונות:
בטטה צלויה בתנור עם בצל ירוק ברוטב גבינה כחולה

סלק אפוי שבושל לפני במי סוכר, עם לבנה פיסטוק שמן זית ואורגנו טרי
חציל קלוי עם בורגול, טחינה סלסת עגבניות, עשבי תיבול, בצל סגול וצנוברים

פרחי כרובית באיולי , שום, חרדל ופטרוזיליה

פרחי ארטישוק מטוגנים עם איולי ולימון פיקנטי
מתוך מבחר מנות ההמבורגר, בחרתי לטעום את אוממי. מסתבר שהבחירה שלי הייתה מאוד לטעמי ונהנתי מכל ביס.
שילוב מצויין של טעמי ההמבורגר עם הפטריות והקרנצ'יות עם העיקצוצים-פיקנטיים של הספייסי מיונז, הייתה מעולה – המנה המובחרת שלי.


אוממי – המבורגר צרוב בפלנצ'ה, פיטריות פורטובלו, רוטב טריאקי, בצל ירוק, עלי רוקט, פלחי עגבניות, ספייסי מיונז ומעל ביצת עין, מוגש בלחמניית אטריות צרובות.

הסועדת לימיני טעמה את מנת ההמבורגר – רוסיני – שלדעתה היה מצויין
המבורגר צלוי, פרוסות דקיקות של פילה בקר וכבד אווז צרוב, רוטב איולי של פטריות כמהין מוגש על וואפל בלגי ואספרגוס ברוטב יין אדום ומייפל

הסועדת לשמאלי טעמה את מנת האמבורגר דונר – שלדעתה היה טעים מאוד
המבורגר מתובל צרוב בגריל, שווארמה של פרגית, רוטב טחינה, סלסת עגבניות, סלט כרוב ורוטב איולי של אריסה ולימון מוגש בתוך פיתה
ומה היה לנו בקינוחים?
את הארוחה סיימנו עם מיקס קינוחים מתוקים ומבחר פירות העונה

רשת BBB נמצאת בבעלות אנשי העסקים: רון שולמן, ירון ישראל, טל יתום, שגיב אברמסון ואהובה תורג'מן המשמשת גם כמנכ"ל. הרשת מונה 25 סניפים בפריסה ארצית. סניפי הרשת מעוצבים בסגנון דיינר אמריקאי חדשני היוצר חוויה קסומה ואווירה חמה וביתית. לרשת מועדון לקוחות המונה היום מונה כ- 350 אלף חברים.
לאתר הבית, תפריט והזמנות http://burgus.co.il/
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ












