אני בכלל לא מסכימה עם המושג "רעל", זה היסטרי ומשתלם למי שמפיץ שמועות למחיותו או מוכר מוצר כלשהו.
ובכלל זה יוצר השלייה שניתן להחשף לכימיקלים, מתכות כבדות, חומרי הדברה ומזון שרוף ולתקן את זה כאילו זה לא קרה.
בואו ניקח אחריות ונדאג לצריכה נאותה של מזון בריא במקום לשאול "איך מנקים רעלים מהגוף?"
לדוגמא שומן בשר מכיל מזהמים אורגנים בלתי פריקים ולכן עדיך לצרוך בשר דל שומן או להמעיט את צריכתו.
זה נכון ששאריות חומרי ההדברה נמצאים גם ברקמת הירק אבל זה לא סיבה להימנע מהם, כל מה שצריך זה לשטוף ירקות ופירות ולאכול כמות נאותה מהם עם הקליפה. ולא לתרץ שעדיף לאכול פיצה במקום מזון עשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים ואנטיאוקסידנטים.
אז השאלה היא: מאיזה "רעל" להימנע?
באתר של משרד הבריאות יש פירוט מעולה של רשימת הכימיקלים שרצוי להימנע מהם.
לעוד שאלות קפצו לאתר שלי











