מכירים את זה שחוזרים מהעבודה מאוחר, נורא רעבים וכבר לא יודעים מה בא לכם לאכול
כי בא פשוט לתפוס ו..לטרוף הכל!
אז במקרים כאלה אני פשוט מפעילה כלל ״אם יש ספק – אין ספק״. הירקות!!!
משקיעה עוד 5 דקות בסלט חתוך בנונשלנטיות – עגבניות לחצאים, פלפל לעיגולים –
לא מתאמצת מדי בחיתוך, חתיכות עבות ובשרניות.
סלט עם חסה, עגבנייה, פלפל רמירו, חצי אבוקדו, כף שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור ומעט חומץ בלסמי.
במקרים ה״קשים״ יותר של רעב – אפשר פשוט לאכול ירק שלם, פלפל /מלפפון/עגבנייה כמו שהוא.
הירקות והסלט מרגיעים את הרעב ומסדירים את המחשבה לכיוון המאכלים ה״נכונים״.
הטיפים של קוראי הבלוג לנצח את הרעב הפתאומי
תודה רבה קוראים יקרים שלי על הטיפים נפלאים בהתגובות לפוסט הראשוני שהעליתי בפייסבוק:
שמעון – הכי חשוב ויפה שאת מדגישה את זה לא לפעול מתוך רעב. קודם להרגיע את הרגש
ואז לפעול עם השכל לכוון מאכלים שמקדמים את הבריאות והגוף האלוהי.
רות – השיטה שלי מכינה בכל בוקר בכלי גדול סלט לכל היום וכשמאוד רעבה ועייפה מנשנשת
ממנו ומשם חושבת בבהירות על השאר.
שרון – לנשנש פלפל שושקה הוא מתוק כמו חטיף.
בתיה – למי מאד מתחשק משהו מתוק שמזכיר גלידה,
אפשר לשים בבלנדר יוגורט, פרי או שנים, שנים שלושה אגוזים, תמר,מעט סירופ מייפל
טהור (האמיתי) ממש קצת. וזה טעים בריא ומחליף את הגלידה או משהו מתוק שלא בריא.
נעים מאוד! הירקות
אז אם עד עכשיו הירקות הם לא האורחים הקבועים אצלכם בכל ארוחה ורצוי ביותר בתחילת
הארוחה – אני מציעה שזה יהיה השינוי הראשוני והדחוף שתעשו. זה ייתן המון – עוזר לווסת
תחושת רעב ושובע, ויטמינים, אנרגיה טובה לגוף, עוזר בהרזיה – רק בריאות!
ירקות גם מהווים דלת כניסה לשפע של טעמים למאכלים ולתזונה שלנו, לאין סוף שילובים
וגרסאות לסלטים, מוקפצים, ירקות אפויים בתנור, מרקים ומנות נוספות. קל יותר להתחבר ולהתמיד
באורח תזונה בריאה כאשר יש אפשרות ליהנות משפע עצום של טעמים ואפשרויות, מה שהופך
את החוויה של מעבר ובניית הרגלי תזונה טובים יותר לנעימה, חיובית, מאפשרת ומהנה במיוחד.
זה מה שמבדיל מדיאטות זמניות כולן שנועדו לכישלון משום שהן מתמקדות על מה ״לא לאכול״
וכך יוצרות רצון מוגבר למאכלים "אסורים", וקורה לא מעט שאף מעלים במשקל בסיום הדיאטה.
.
.
מתכונים ורעיונות נוספים למנות הירקות – ראשונות ותוספות – מהירות וטעימות.
סלט קולורבי וגזר אסייתי ב -5 דקות
קולורבי, גזר, פלפל רמירו וזוקיני – בפודפרוססור, עם חצי אבוקדו, חצי כף שמן זית, קצת שמן שומשום ומלח אטלנטי – טעים ולא שגרתי.
אנטיפסטי מירקות שונים
האנטיפסטי עושה את דרכו לתנור. זו התוספת המועדפת עליי לארוחת הערב. בינינו, ההשקעה לא גדולה
– לא מבחינת הזמן ולא מבחינת המאמץ – אבל היתרון הוא עצום! מעניק נפח לארוחה ומשביע ומצוין לגזרה,
תומך בכושר ובריאות שלנו ומשאיר אותנו אנרגטיים ולא כבדים. זה לא מחליף את הסלט מירקות הטריים
כמובן שאני אוכלת, איך לא, בתחילת הארוחה.
אופן ההכנה:
הירקות – סלק, שומר, בטטה, זוקיני, ברוקולי (אפשר כמעט כל סוג ירק. מצוין – פלפלים, קולורבי,
כרובית, חציל, שום, גזר, דלעת, פטריות וכו')
סירות ירקות ממולאות בכל טוב – נשנושים בריאים לחורף
עוד ב ארוחות קלות ומנות ראשונות
חזה עוף ברוטב עגבניות וברוקולי – ארוחה בריאה ב – 15 דקות
ארוחת צהריים בריאה בחצי שעה – מרק כרוב, דגים או עוף עם ירקות בחלב קוקוס, קינואה
עוד ב מתכונים בריאים וטעימים
הבחירות הכי טובות במסעדה כדי לשמור על הגזרה
רשימת הקניות המומלצות שלי – בדרך לסופר אוכלים בריא
תפריט תזונה מנצח בלי לספור קלוריות – אוכלים בשביל לרזות
עקרונות התכנית תזונה SUPER HOT BODY – להרזיה וגוף חטוב!
איך עוברים ארוחה משפחתית בשלום בלי להשמין
בולמוסי סופשבוע – לומדים לאכול בריא גם בסופשבוע
ועוד הרבה מאמרים נוספים בקטגוריות שונות (סרגל מצד ימין)
תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,
טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.
…. חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!
קראו איך לבנות שרירי הבטן במהירות ותכנית אימונים יעילה ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY
ותתחילו את המהפך האישי שלכם!
נתראה שם!
בהרבה אהבה, ג’ני



















