מס' ימים מתחילת הפרויקט: 5
מס' ימים עד לסיום: 25
מס' מתכון מתוך ה-30: 6+7
היום במטבח יחד איתי: גלעד השכן מלמטה (ההוא עם הגינה עם כל הדברים המגניבים שסיפרתי לכם).
יום שישי זה היום האהוב עליי בשבוע. הוא תמיד היה. בין אם אני נשארת כאן בבאר שבע, מה שקורה רוב הזמן, ובין אם אני חוזרת הביתה להורים שלי. כשאני פה- אני המבוגר האחראי, שאני שם- אני ילדה, שרק רוצה את האוכל של אמא שלה. יש משהו בשישי, שאי אפשר להסביר. יש משהו באוויר, של חופש, ובית, ואוכל טוב.
ימי שישי בגן הם מדהימים. הילדים תמיד חגיגים יותר, האווירה תמיד שמחה יותר. כפי שכבר כתבתי במילה או שתיים, אני עובדת בגן ילדים בבאר שבע, של ילדים בני שנתיים עד שלוש כסייעת. בערך מגיל 15, עוד מעט 11 שנים, אני בעבודה כזו או אחרת עם ילדים. כשאני איתם- אני מרגישה שאני במקום הטבעי שלי. אני שרה, ורוקדת, וקופצת, ובונה בחול, וזורמת על השטויות שלהם. בסוף- הכי כיף זה להיות ילד.
כמה דברים על ילדים שלמדתי לאורך השנים:
הם הדבר הכי טוב שאלוהים ברא. הם חמודים (גם כשהם לא חמודים וכועסים), הם כנים, הם אמיתיים, הם אוהבים מכל הלב. כשאני נכנסת לגן בבוקר, ואני שומעת שובל של צעקות של "נעמההההה" וריצה אליי לקבל את החיבוק של הבוקר, הלב שלי מתפוצץ מאהבה. אני מתחילה כל יום בגן בשמחה גדולה שאלה הפנים שמברכות אותי כל בוקר.
כשהם רואים את ההורים שלהם בסוף היום, הם מאושרים. ולא כי לא היה להם כיף בגן, פשוט כי הם התגעגעו אליהם. מאוד. תסתכלו פעם על החיוך של ילד שהוא מבין שהמבוגר שעומד בכניסה לגן הוא אימא או אבא שלו, הוא לא יכול להיות מאושר יותר, הוא מבין שהוא שלו.
ודבר אחרון, הם חכמים יותר ממה שאנחנו חושבים. הרבה יותר. אז אל תזלזלו באינטליגנציה שלהם. תנו להם ללמד גם אתכם משהו על העולם הזה (לחזור הביתה ולדעת שלמדתי משהו על העולם מילד בן שלוש, יכול לעשות לי את השבוע). הם חכמים, ומבינים הכל. תנצלו את זה! אפילו אחרי יום ארוך בעבודה (ואני מבינה שזה קשה, ולא יכול להיות כל יום כל הזמן) תעשו יחד דברים. תטיילו קצת ברחוב בדרך חזרה מהגן, תציירו יחד (וכשהם מראים לכם ציור, אל תגידו איזה יופי, תברכו אותם על העבודה שהם השקיעו ותשאלו אותם למה הם התכוונו שציירו, לפעמים לא תאמינו איזה ראש יצירתי יש לילד שלכם…).
ילדים רק רוצים לשמוח, וללמוד על העולם – כל מה שתלמדו אותם. תפתחו את הדימיון והיצירתיות שלהם. דרך אגב, בישול ואפייה היא דרך נהדרת לעשות את זה. שתפו אותם בתהליך. החל מבחירה של מה להכין, דרך לקנות יחד את המצרכים ועד להכין ביחד את המנה. לא תאמינו כמה טוב זה יעשה להם. מניסיון.
אחרי הקבלת שבת בגן היום, הלכתי לשוק לקנות ירקות ודגים למנה של היום. תיכננתי לקנות דגים טריים אבל ראיתי שזה מעבר לתקציב שלי (יש עוד 25 מתכונים להכין) אז קניתי דגים קפואים שיצאו לא פחות טובים!
ימי שישי בבלוג יוקדשו לדברים מטורפים שתמיד רציתי לדעת להכין! וזה הראשון שבהם
דגים מרוקאים:
המתכון מבוסס על המתכון של ג'קי ממאסטר שף, אבל אני הכפלתי כמויות ל- 10 דגים.
מרכיבים:
– 2 פלפלים אדומים מתוקים
– 9 עגבניות קטנות- בינוניות
– ראש שום מפורק לשיניים
– 1 צרור כוסברה , קצוץ.
– פפריקה מתוקה
– כורכום
– מלח
– חמישה פלפלים אדומים יבשים- חריפים
– 10 חתיכות של דג מושט (אמנון)
– שמן קנולה.
אז מה עושים?!
1. מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפלים המתוקים לרצועות דקות ומטגנים.
2. מקלפים את השום, פורסים לפרוסות דקות. חותכים את העגבניות גם הן, לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים רבע מכמות הכוסברה( לא קצוצה!) חצי כפית כורכום, וכפית פפריקה. מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף(חתוך לטבעות) ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור. לי המנה יצאה קצת מיימית מידי. הייתי מורידה מעט מכמות המים, או מאדה קצת את הנוזלים על אש גבוהה ומכסה פתוח לקראת סוף הבישול.
4. בקערה בצד, מערבבים כוס וחצי שמן קנולה, עם 2 כפות גדושות פפריקה, כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. טובלים כל פילה בקערה, משני הצדדים.
6. מכניסים לסיר ואת הרוטב שנותר, שופכים מעל. המלית צריכה להיראות כך:
7. מבשלים על אש קטנה, עד מידת העשייה האהובה עליכם. לי זה לקח 20 דקות.
וכדי שנוכל לנגב את הרוטב של הדג עם משהו….
חלה מיוחדת לשישי
המתכון מבוסס על מתכון של קרין גורן, רק שהורדתי בכמות הסוכר והוספתי את המרכיב הסודי של החלה בגן של דסי, בישוב בו עבדתי. דבש. הוא מעניק רכות נהדרת לבצק.
מרכיבים: (ל 2 חלות גדולות)
– 1 קילו קמח לבן
– שקית שמרית- 50 גרם שמרים טריים. הפעם השתמשתי בשמרים יבשים אבל זה בגלל של מצאתי שמרים טריים בכל המקומות שהייתי (7 חנויות, תודה ששאלתם).
– חצי כוס סוכר
– 2 ביצים
– 1 ושלושת- רבעי עד 2 כוסות מים (תלוי בדביקות של הבצק)
– חצי כוס שמן קנולה
– 2 כפות גדושות דבש.
– 1 כף מלח
– ביצה טרופה לזיגוג מעל
-שומשום
אז מה עושים?!
1. מערבבים במיקסר עם וו לישה קילו קמח + שמרים. (אם משתמשים בשמרים יבשים- ממיסים אותם במעט מים עד שמתקבל קצף קטן )
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק, שנדבק לתחתית הקערה. (את המלח מוסיפים לקראת סוף הלישה, כי מגע ישיר שלו עם השמרים הורג את השמרים).
3. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים בניילון נצמד, או מגבת ( או שניהם אם אתם פדנטים כמוני) כך שהבצק נראה כך:
4. מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח:
5. מוציאים את הבצק מהקערה, ומקמחים מעט את משטח העבודה:
6. מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים צורות. אני הפעם עשיתי צורת צמה וצורת שושנים.
7. מתפיחים בשנית מתחת למגבת, עד להכפלת הנפח. שמוכן- מורחים בביצה טרופה, ומפזרים תוספות. אני הפעם פיזרתי שומשום. מנכיסים לתנור על 180, עד הזהבה, מכסים בנייר כסף, ומחכים עוד כמה דקות עד שהחל המוכנה. זה בערך עניין של חצי שעה כל הסיפור.
יאללה הכל מוכן! אפשר לאכול את החלה עם הדג, או הדג על החלה, או הדג עם החלה, או רק את הדג, או רק את החלה… העיקר- אפשר לאכול! שישי הגיע!
לעוד הרבה ימי שישי, שמחים ומאושרים, מלאים בחברים טובים ואוכל טעים.
שאו ברכה,
נעמיש
מחר אני קמה בלי שעון מעורר. תשמחו בשבילי.

























