ריבת תאנים עונתית

ריבה נפלאה, במתיקות עדינה, כזו שעושים כשעונת התאנים בשיאה

DSC_0339

ביום שישי כשהייתי אצל הירקן, ליד הקופה היה קרטון קטן עם תאנים שחורות ויפיפיות שכבר לא היו ראויות למכירה – |"תאנים סוג ב'". לא יכולתי לעמוד בפיתוח והחלטתי שהן מיד נכנסות אליי לסיר. הכנתי קונפיטורה עדינה מאוד, נהדרת על חלה עם חמאה, כרוטב לבשר, לפטה כבד, לגלידות או לכל שעולה בדעתכם. מי שיכין את הריבה המופלאה הזו, בוודאי לא יתאכזב.

למצרכים:

2.5 ק"ג תאנים בשלות שטופות, חצויות וקטומות (להוריד את הגבעול שבחלקן העליון)

מיץ מ – 1 לימון

1 ק"ג סוכר

להכנה:

1. בסיר עמוק וכבד להניח את התאנים. מעל לשים את הלימון והסוכר. לכסות את הסיר ולהניח במקרר ללילה.

2. בבוקר, לשים את הסיר (כמות שהוא) על להבת הגז עד שירתח. להוריד את הקצף שנוצר בחלקה העליון של הריבה, להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה-שעה וחצי (או עד שהריבה מסמיכה).

3. לשים בצנצנות ולשמור בקירור.

DSC_0360

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב