ריבת בצל
ריבת הבצל שלי נוצרה בטעות וטעויות בדרך כלל יוצאות מיוחדות ומתבייתות אצלי
ומקרה שקרה כך היה
הקצב שלי טוחן לי בצל לתוך הבשר הטחון לקציצות שלי
הפעם הוא שכח מי יודע על מה חשב האיש
ואז נזכר עפעף בעניו מתנצל ואומר לי
פיצוי אני טוחן לך כמה בצלים בנפרד ופשוט תלושי יחדיו .
נו טוב אמרתי.
הגעתי הביתה והנחתי במקרר.
לפעמים החיים משנים תכניות וקציצות לא היו אבל משהו אחר היה וזה לפוסט קרוב.
אמה מה נשארו בצלים טחונים גס ומיותמים במקרר.
משהו טעים יהיה פה אמרתי לעצמי ,הרי לא לחינם הוא טחן לי אותם .
הם הוכנסו על נוזליהם לסיר .
וכך התחיל מסעם בארץ הריבות המיוחדות שלי .
צריך לצנצנת גדולה ויפה של ליטר .
בסיר שיכיל הכל מכניסים
6 בצלים ענקיים מגוררים גס על נוזליהם
חצי בקבוק שמן צמחי –השתמשתי בחמניות
1 כפית מלח
3-4 כפות גדושות סוכר
חצי כפית פלפל שחור
קורט ראס אל חנות(לא חובה-נותן טעם טוב בהגשה עם פטה כבד)
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש
מבשלים עד שכל הנוזלים נעלמים ונותר בצל שחום ומתוק בשמן שיגן עליו.
משהו שדומה לקונפי אבל מתוק
תגישו מסונן ליד פטה כבד
תגישו על פיתה חמה עם גבינה בולגרית
תגישו מרוח על פיצה מתחת לגבינה
בקיצור מעדן אמיתי .
אני תמיד שומרת לי בצנצנת במקרר מכוסה בשמן
כשבא לי תבשיל או אחר טעים כף או שתיים משדרגות טעם ברמות
תהנו













