ביום שישי בצהריים עברתי ליד חנות הירקות ואין מצב שאני לא עושה סיבוב לראות מה יש, מה חדש, מה מגרה את העין…. עיני צדה מדף עם קופסאות של אפרסקים יפהפיים. מאחורי אני שומעת קול "גברת, קחי את הסלסלה זה קילו וחצי בעשרים שקל והם האפרסקים הכי מתוקים שטעמת"!. תחילת עונה, 20 שקל, אפרסקים (שזה הפרי שאני הכי אוהבת) ועוד קילו וחצי???? בעל הבית השתגע! לקחתי את הסלסלה ורצתי לקופה שלא יתחרט…. כשהגעתי הביתה דבר ראשון שעשיתי, בחרתי לי את האפרסק הכי אדום, הכי יפה והכי ריחני ורצתי לברז להוריד את שכבת הקטיפה השעירה ולנגוס באפרסק. החיוך הרחב הפך לעלבון. עבדו עליי. האפרסק בלי טעם! אבל איך זה יכול להיות? תחילת עונה? הפירות הכי טובים… טוב הבנתי שבעל הבית לא השתגע אלא שיגע. מיד רצו מחשבות בראשי, מה עכשיו? אין מצב שאני זורקת את האפרסקים, אין מצב שירקבו במקרר… או.קי אכין ריבה. אבל חייבת לטייב אותה. יש לי פסיפלורה בשלה ומקומטת מחכה שיגאלו אותה, יש לי צנצנת סוכר, אז יללה לעבודה!
למצרכים:
800 גרם אפרסקים מקולפים ללא החרצנים חתוכים
600 גרם סוכר
4 פסיפלורה (רק את התוכן של הפרי כולל הגרעינים)
להכנה:
בסיר כבד להניח את האפרסקים, הסוכר והפסיפלורה. לכסות עם מכסה/צלחת ולהשאיר לילה. מדי פעם לערבב כדי שהסוכר יימס.
בבוקר שאחרי לערבב היטב את תוכן הסיר, להרתיח על אש גבוהה, להוריד את הקצף שנוצר בחלק העליון (כדי שהריבה תהיה חלקה וצלולה), להנמיך את האש ולבשל כשעה על אש קטנה. מדי פעם לערבב ולבדוק האם הריבה מוכנה – (מבחן החוט – בין 2 אצבעות מותחים מעט מהרוטב של הריבה אם נוצר חוט בין 2 האצבעות הריבה מוכנה). הריבה תסמיך עוד אחרי הצינון.
ריחה המשכר של הריבה שעשויה מתערובת הפירות הריחניים – האפרסק והפסיפלורה הופכים אותה לבושם עדין וחושני… נפלא על צנים של בוקר, עוגה נהדרת או סתם כך בתוך גביע יוגורט חמצמץ.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














