רולדות מלוחות במילוי בטטה, פסטו, פלפלים וגבינות
- מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
- מחממים מחבת קטנה על האש. כשהמחבת חמה מוסיפים את הצנוברים (בלי שמן) ומערבבים כל הזמן, עד הזהבה. נזהרים שהצנוברים לא ישרפו.
- מועכים את הבטטה המבושלת בלי נוזלי הבישול ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן והצנוברים.
.
- מגרדים / מועכים את הגבינה הבולגרית ומערבבים יחד עם גבינת טוב טעם או כנען ופלפל שחור.
.
לרולדת הפסטו והגבינות – מורחים את הפסטו על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי פסטו).
מפזרים מעל את תערובת הגבינה.
.
.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).
.
לרולדת הפלפלים והמוצרלה – מורחים את סלסת הפלפל האדום על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי סלסה).
מפזרים מעל את המוצרלה המגורדת.
.
.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).
5. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים את הרולדות בחלבונים שנשארו.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכחצי שעה, עד שהרולדות מזהיבות.
למתכון רולדות מבצק פריך במילויים מתוקים – שוקולד, פירות יבשים ותפוחים – לחצו כאן


















