מיכל שלי, לא אוהבת אוכל. היא אוכלת רק כי צריך ולא בגלל תאווה. היא לא אוכלת בשר – כי זה לא מוסרי, לא ירקות כי לא טעים, לא אוכל מבושל כי היא פשוט לא אוהבת כלום. מיכל יכולה לאמת את האמרה של לתת אגוזים למי שאין שיניים.
שני דברים היא מאוד אוהבת – פסטה (אבל לא ארוכה כי זה לא טעים 🙂 ) ופיצה.
כדי שיהיה למיכל מה לאכול אני מכינה כמות נכבדה של רוטב שאיתו היא יכולה לצרף לכל דבר. (היום היא אכלה אותו עם בוריקיטס).
למצרכים:
1 ק"ג עגבניות בשלות
צרור בזיליקום
5-6 שיני שום קצוצות (הפעם חתכתי לעיגולים לחסוך בזמן)
שמן זית
תבלינים (מלח, סוכר, אבקת מרק)
להכנה:
בפוד פרוססור לשים את העגבניות (כמובן שטופות ונקיות מחלקן העליון), עם הבזיליקום (רק העלים ולא הענפים) ולטחון בפולסים (שלא יהיה ממש רסק).
לחמם בסיר שטוח שמן זית, להוסיף את השום (לשים לב שלא ייחרך), לאחר מכן את העגבניות עם הבזיליקום, לערבב ולבשל על אש קטנה כעשרים דקות. לערבב מידי פעם שהתחתית לא תישרף. להוסיף לסיר רסק עגבניות, 1 כף מלח, 2 כפות סוכר ו-1 רסק עגבניות קטן. לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות (עד שלא יישארו הרבה נוזלים. שמים בקופסא ומאפסנים במקרר.












