מי שעוקב אחרי יודע שבשבילי ארוחת ערב מפנקת כוללת תמיד יוגורט. נכון, מוזלי עם פירות, גרנולה ויוגורט זו ברירת המחדל (או כמו שאני קוראת לזה: הקלות הנסבלת של האוכל), אבל היות ואני חולת פסטות והיות ותמיד תמצאו אצלי במקרר מגירת יוגורטים מלאה, אני מכינה המון מתכונים בשילוב עם יוגורט. זוכרים שהכנתי רוטב ״רוזה רזה״? הפעם החלטתי לשתף במתכון לרביולי תפוחי אדמה ברוטב פטריות ביוגורט. זוהי בעצם הגרסה הרזה והבריאה יותר לרוטב השמנת המוכר.
הנה המתכון:
המרכיבים:
1 חבילת רביולי מאיכות טובה, מוכנה לפי הוראות היצרן.
לרוטב:
20 גר' חמאה (אין צורך לדייק)
1 כף שמן זית
1 כרישה גדולה קצוצה דק (או 2 קטנות)
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
חופן פטריות פורצ'יני יבשות
1 כף קמח
½ כוס חלב
2 גביעי יוגורט (אני השתמשתי בגביע אחד של יוגורט דנונה ביו ואחד יוגורט דנונה יווני)
1 כף דבש
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס
להגשה:
גבינה קשה מגוררת (כגון פרמז׳ן, מנצ׳גו).
עירית קצוצה
יוגורט
אופן הכנת הרוטב:
משרים את פטריות הפורצ׳יני בכוס מים חמים למשך חצי שעה, סוחטים מהמים וקוצצים דק (לשמור חצי כוס מנוזלי ההשריה, בלי הגרגרים למטה).
מחממים בסיר את החמאה והשמן ומטגנים את הכרישה עד לשקיפות.
.
מוסיפים את פטריות השמפיניון הפרוסות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעה.
מוסיפים את פטריות הפורצ׳יני, חצי כוס מי ההשריה שלהן, החלב, הדבש והתבלינים. מערבבים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד להסמכת הרוטב.
.
מוסיפים את היוגורט, מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש (לא מרתיחים את התבשיל אחרי הוספת היוגורט). טועמים ומשפרים תיבול.
להגשה:
שמים את הרביולי בקערה מרכזית או בצלחות אישיות ויוצקים מעל את הרוטב.
מפזרים מעל גבינת פרמז׳ן (או מנצ׳גו) מגוררת, מעט עירית קצוצה ומניחים מסביב ״נקודות״ (בגודל חצי כפית) של יוגורט .
בתיאבון!
לעוד מתכונים עם יוגורט


















