אתמול היה כל כך חם – ממש לוהט. החום הביא אותי למפעל הקרטיבים של נעמי בדרום העיר.
אף פעם לא מצאתי את עצמי הולכת וקונה במיוחד קרטיב, גם לא על חוף הים בשיא הקיץ. בזמן האחרון, שמעתי כל הזמן מחברים על קרטיב שאני חייבת לטעום. קרטיבים בעבודת יד שעשויים מחומרים טבעיים בלבד.
הגעתי למפעל של נעמי, מוסיקאית ושפית, שבמהלך מסע קולינרי במכסיקו, התוודעה לטעם המיוחד של PALETAS, קרטיבים שעשויים מפירות עונתיים ומחומרים טבעיים אחרים, כמו עשבי תיבול, קפה, שוקולד, סילאן, וטחינה. הגעתי צמאה מאד ובמקום כוס משקה קר, נעמי הגישה לי קרטיב קמפארי. הרגשתי שאני שותה כוס קמפארי מרווה. פתאום הסתכלתי על קרטיב בעיניים אחרות. נעמי בעצם רוקחת, מבשלת ויוצרת מוצר גורמה.
בשביל להגיע לרמה כזאת של טעם צריך חיבור של הרבה ידע, כישרון וטעם ברור. נעמי עברה דרך ארוכה, עם אין ספור נסיונות להגיע למוצר המושלם. הפאלטאס מבוססים על פירות עונתיים טריים. בקיץ היא מייצרת טעמים של אבוקדו וליים, מלון, קוקוס, בננה ומחאת בוטנים,תאנים ועוד. היא משלבת בין טעמים מקומיים ובינלאומיים ומוסיפה את המגע הייחודי שלה. היא מנסה לחבר טעמים ממקומות שונים, כמו תה ירוק, שומשום שחור, צ'ילי, ערק עם נענע ולימון, קפה וייטנאמי, ושוקולד ממכסיקו.
סביצה מוסר בשמנים אסייאתים רוקט ואפונת ווסאבי מעל קרטיב של שומשום שחור.
המתכון מתאים לכמה סוגי דגים לבנים –
אני קונה ממוסי פנצטר בשוק הכרמל את הדג. הוא מנקה ומוציא את העצמות באופן מושלם – כדאי וחוסך הרבה עבודה.
חומרים:
500 גר פילה מוסר או אינטיאס או פלמידה לבנה נקי מעור ועצמות,,,
פילטים של פלחי לימון או ליים נקיים
שתי כפות שמן שומשום
שתי כפות מיץ מליים או לימון
שליש שמן אגוזים
טיפה שמן שומשום
שמן בוטני
30 גר' אפונת ווסאבי
שומשום ווסאבי
אבוקדו
חבילת רוקט נקייה יבשה וקצוצה
שמן צילי
מלח אטלנטי פלפל גרוס טיפונת
אופן ההכנה :
מכינים את כל המצרכים
חותכים את הדג לקוביות קטנות קטנות ודקות ככל האפשר
מוסיפים את כל החומרים לקערה
מיץ מליים או מלימון, את השמנים השונים,הרוקט וכל השאר.
מערבבים, נותנים לטעמים לנוח וטועמים.
לפני ההגשה מוסיפים את אפונת הווסאבי המרוסקת
*כלים: מיכל טיקוצ'ינסקי | קרטיב: נעמי פלטאס
















