הכל התחיל כשהקטנצ'יק בן השנה הגיע אלינו לארוחת צהריים, וכל דבר שנתנו לו לאכול העיף מהצלחת ולא רצה.
מסתבר שעכשיו הילד בזמן צמיחת השיניים ולכן הוא כמעט לא נוגע באוכל. היד שלו כל הזמן בפה והוא מחפש מה לנגוס.
"תני לו שלוק, לקרר את הפה" הצעתי
“אמא, יש בזה המון צבעי מאכל"
וככה נולד הרעיון להכין לקטנצי'ק קרטיבים של קיץ מפירות העונה.
קרטיבים מפירות, ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, קרטיב ישר מהפרי.
הכנתי קרטיבים מכל פירות העונה עם סוחט המיצים של סאוטר, שעשה עבודה מצויינת, גם עם הפירות הקשים.
למכשיר שני פתחים אחד למיץ והשני לפסולת של הפירות. בזמן ההפעלה הרעש לא חזק והוא קל מאד לתפעול, וגם מכיל כמויות נאות.
אחרי שהכנתי את המיצים, העברתי לתבנית קרטיבים, ועל כל קרטיב שמתי פתקית עם פירוט המרכיבים שבו.
הקרטיבים יצאו להיט!
הם כל כך טעימים שכמובן גם המבוגרים לא הפסיקו לאכול אותם.
אז איך מכינים קרטיב ענבים?
הכי פשוט.
שמים את הענבים במסחטה
את המיץ מעבירים לתבניות ומקפיאים
קרטיב ענבים מושלם!
איך מכינים קרטיב תפוחים?
מכניסים למכונה תפוח
נותנים למכונה לסחוט, את המיץ מעבירים לתבנית
אה-וואלה! הקרטיב הכי טוב בעיר!
קרטיבים שזיפים אכלתם כבר?
ובכן מסתבר שקרטיב שזיפים הוא מעולה!
סוחטים את השזיפים מעבירים לתבנית ומקפיאים
לתערובת השזיפים הוספתי גם בננה וזה יצא טעים ברמות!
קרטיב שזיפים בננה היה הלהיט!
קרטיב אבטיח עם דובונים
מכיוון שצריך לדאוג גם לנכדים היותר גדולים
טחנתי במכונה פרוסות אבטיח
לכלי הוספתי דובונים
ומי שלא טעם קרטיב אבטיח עם דובונים
לא יודע מה הפסיד בחייו!
יואו זה היה טעים! המתיקות של האבטיח עם הדובנים – קרטיב אבטיח חלום!
ואחרי שדאגנו לילדים מצאתי קרטיב הורס, פשוט הורס למבוגרים
הוא טעים ברמות אחרות ולא צריך להתאמץ להכין אותו
קרטיב קוקוס, בננה ותמרים
איך מכינים?
טוחנים במכונה 2 בננות, 6 תמרים מג'הול (שהוצאנו מהם את החרצנים)
את המיץ שהתקבל ערבבתי עם 2 כפות קרם קוקוס
ולהקפאה.
אתם תראו שאת הקרטיבים האלה אתם תכינו שוב ושוב ושוב!
ואחרי שעפתי על המכונה לגמרי, החלטתי לבדוק אותה עד הסוף.
תגידו, אתם אכלתם פעם קרטיב של סלק וגזר?
אז שתדעו לכם שאני אהבתי!
אגב, אם אין לכם תבניות לקרטיבים, גם בתבניות של קרח בצורות שונות המיצים קפאו והיו נפלאים.
תוכלו לראות לפי הכוכבים והלבבות שהכנתי.
כוכבי אבטיח
את המיץ של האבטיח העברתי לתבנית כוכבים והקפאתי.
לבבות קוקוס ופירות:
מערבבים שלוש כפות קרם קוקוס
2 כפיות אבקת סוכר
כפית פירות קיץ קפואים
מערבבים הכל ביחד ומעבירים לתבנית לבבות.
בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק בסוויט דוּלי SWEET DOOLY תודה רבה!!

























