קרוטונים למרקי חורף

בחורה עם מחשב נייד

קרוטוני לחם מלא וקצח למרק

לחם בביתנו נחשב לעילוי

לא זורקים לחם

מצנימים מכינים מטעמים ממנו והמון פעמים כשיש מיותר העופות שלנו נהנים ממנו אנחנו מגדלים בחצר תרנגולות וברווזים שפשוט מאוהבים בלחם .

כשיש לנו לחם איכותי מקמח מלא הוא לעולם לא ישאר יתום.

אני מכינה ממנו קרוטונים ללוות מרק טוב או סלט מיוחד וגם קרוטונים גדולים יותר ללוות פטה כבד וממרחים.

והפעם נותר לי לחם שלם מקמח מלא פרוס ומיותם

ומי זורק טעימי כזה מי?

מכינים שקית ניילון גדולה

חותכים לקוביות בגודל רצוי

מעבירים לשקית הניילון ששומרת לנו על מטבח נקי ומאושר

לתוך השקית מכניסים גם תיבול שאוהבים כמו גבישי שום,פפריקה,כמון ,קצח,שומשום וכל מה שליבכם חפץ בו

ממליחים מעט .

סוגרים שקית ומנערים שהתיבול יגיע לכל פינה

פותחים את השקית ומנטפים פנימה שמן צמחי – לא שמן זית כי הוא מתעפש מהר .

אני משתמשת בשמן סויה או חמניות .

סוגרים שוב את השקית ומנערים כך שכל הקוביות מתכבדות במנת שמן .

מכינים תבנית תנור גדולה מצופה בנייר אפיה ומעבירים את תכולת השקית לשם.

אופים ב-180 מעלות עד שכל הקוביות יזהיבו מדי פעם לבחוש בעדינות לא לפורר את הקוביות.

התהליך יכול לקחת כחצי שעה .

מכבים תנור ומשאירים את הקרוטונים בו .הם יתייבשו היטב וישמרו לנו מצויין בקופסה סגורה כשבועיים .

טעים בכל מצב אפילו כנשנוש עם מטבל אם חותכים לאצבעות.

הכמות היא ללחם שלם וניתן גם חלה שנפרסה והתייתמה.

תתענגו על זה

באחריות

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.