למצרכים:
1 ק"ג קמח עם שמרים
2 כפות סוכר
4 שקיות סוכר וניל
250 גרם חמאה מומסת
2 כוסות חלב (אם הבצק עדיין יבש להוסיף עוד חלב)
1 כפית שטוחה מלח
למילוי:
200 גרם חמאה מומסת (לא לגמרי שתהיה משחתית)
200 גרם סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון
שוקולד צ'יפס
להברשה מעל:
ביצה מקושקשת
למריחה מעל – סירופ סוכר:
100 סמ"ק מים (חצי כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
להכנה:
1. ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה 5 דקות עד שמקבלים בצק רך ונעים. להניח להתפחה כשעה.
2. להכין את המילוי: לערבב את על המצרכים היטב עד שמתקבלת סוג של משחה
3. אחרי שבצק תפח, מחלקים אותו ל-6 ומרדדים בעזרת מערוך לצורה של עיגול אותו מחלקים ל-8.
4. על כל משולש מורחים את משחת הקינמון ועל הצד הרחב שמים מס' יחידות של שוקולד צ'יפס.
5. מגלגלים מהצד הרחב לכיוון הצר ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשקצה המשולש כלפי מטה (הפתח יהיה מלמטה).
6. מורחים כל קרואסון בביצה מקושקשת ומעטרים בנטיף שוקולד צ'יפס. מניחים בצד להתפחה. (בערך חצי שעה).
7. אופים את הקרואסונים בחום של 180 מעלות כרבע שעה-20 דקות (עד שיזהיבו).
8. בסיר קטן לשים את הסוכר והמים ולהרתיח. להבריש כל קרואסון בסירופ הסוכר.
כל שנותר – לקרר (אם תוכלו לעמוד בזה) ולאכול – טעים ומעלה ניחוחות משגעים.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


















