מרכיבים
לתערובת הפירות
8 פירות מהסוג שאוהבים – כדאי לשלב בין נקטרינות, שזיפים, משמשים דובדבנים ופירות יער – מגולענים חתוכים לקוביות גדולות
1-2 כפות סוכר חום (או סילאן טבעי או מייפל)
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן קוקוס
1 כפית מיץ לימון
לפירורים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים גרוסים
50 גרם שמן קוקוס (רבע כוס)
1 כוס ברנפלקס – אני השתמשתי בברנפלקס תלמה, מחיטה מלאה וסובין, שקיבלתי להתנסות.
אופן ההכנה
- מבשלים את מרכיבי תערובת הפירות במחבת עד לקבלת רוטב סמיך מבעבע בתחתית.
- טוחנים את מרכיבי הפירורים במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים גסים – אם דביק להוסיף עוד 2 כפות ברנפלקס, לא מתחבר לפירורים ניתן להוסיף מעט שמן קוקוס.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים בתרסיס 6 כלי אפייה "קוקוטים" או מחבתות קטנות
- מחלקים את תערובת הפירות בין הכלים
- מפזרים מעל את הפירורים
- אופים כ 20-25 דקות (עד שהפירורים משחימים)
- מומלץ להגיש חם בתוספת גלידה לשילובי חום-קור, או טחינה גולמית עם מעט סילאן.
הערות וגיוונים:
* שלא בעונה אפשר להכין כמובן עם תפוחים ואגסים
* אפשר להמיר שקדים בסוג אחר של אגוזים
* אפשר להכין בתבנית אחת במקום בכלים אישיים. הכמות לתבנית בקוטר 20 ס"מ
בתאבון!
חיים וטעים!














