עוגת פרי מפנקת שהכנתי לקפה של שבת בשש אצל אמא שלי היקרה. אמא שלי שאוהבת פירות אגוזים ושיבולת שועל תשמח לקבל היום את המאפה המפנק, העסיסי והעשיר שטעים לאכול גם קר וגם חם, ליד גלידת וניל או קרם פרש, או סתם ליד כוס קפה קר. אמא…. תתכונני, אני באה 🙂
קראמבל אגסים ותפוחים עם נגיעות פטל
למצרכים:
לפירות:
600 גרם תפוחים ואגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
80 גרם סוכר חום
מיץ מחצי לימון (עכשיו תקופת לימוני הליים – מצויין)
1/2 כפית קינמון
בנוסף:
3 כפות קונפיטורת פטל
לקרמבל:
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה (רכה)
100 גרם קמח שיפון (או מלא או לבן)
100 גרם שיבולת שועל
1 כפית קינמון
3 כפיות תמצית וניל
50 גרם אגוזי פקאן
להכנה:
1. לערבב בקערה את קוביות הפירות, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון.
2. לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכי הקראמבל (למעט הפקאנים) ולערבב עד לקבלת פירורים – לשים לב לא לערבב יותר מדי עדי שלא יווצר בצק. לאחר קבלת הפירורים לערבב בפנים את האגוזים.
3. לשמן תבנית פיירקס עם חמאה, לשים בתוכה את הפירות, לישר את הפירות עם גב כף או עם היד, לשים מעל 3 כפות של קונפיטורה, לפזר מעל את הקראמבל, לישר מעט.
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות.
5. הריח בבית הורססססססס, נראה מי יוכל לחכות שהעוגה תתקרר 🙂
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


















