קצת לשבועות …כן הכל לבן :-)

אז חג שבועות מגיע – חג הכוסלטרול !!! החג האהוב עלי , גבינות, מאפים מלוחים ומתוקים . הרשו לי לפנק אתכם בשלושה מתכונים טעימים לחג .

מאפינס גבינות וזיתים :

10167933_10152387492386280_5960492866130332661_n

החומרים הדרושים:

3 כוסות קמח תופח, גביע גבינה לבנה, גביע קוטג', 4 ביצים, כוס חלב, כפית מלח, 100 גרם חמאה מומסת , כוס גבינות צהובות מגורדות – במקרה שלי שמתי מיקס של צ'דר לבנה וגאודה, כוס זיתים ירוקים, 4 כפות של גבינת שמנת לטעמכם . מערבבים את הקמח והמלח מוסיפים את הגבינה הלבנה , הקוטג', הביצים , החלב, והחמאה המומסת מערבבים ומוסיפים את הזיתים ותערובת הגבינות המגורדות וכן את גבינת השמנת ומערבבים . משמנים תבניות מאפינס וממלאים בתערובת עד לקצה , זורים קצח ושומשום ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה .

 "פוקאצ'ה" סופנית:

10361056_10152434855066280_4007552002104050364_n

לבצק:

500 גרם קמח מנופה, 1 כף שמרים יבשים, כפית מלח, כוס ורבע מים פושרים , בקערת מיקסר לשים את כל החומרים למעט המלח, ללוש היטב בוו גיטרה ולקראת סוף הלישה להוסיף את המלח. לכסות את הקערה ולהתפיח עד חודש שמיני….

לחמם תנור לחום מקסימלי של 250 מעלות, ואם יש אבן שמוט הרי היא מבורכת!!!!

לחלק לכדורים בינוניים ולרדד לעיגול, ופה יד הדמיון וחוש הטעם שלכם לרשותכם: תרד, בזיליקום, גבינת קממבר, ברי, פרומעז, זיתים קלמטה, פלפלים אדומים, חצילים, שום , שמן זית , מלח גס, לבבות ארטישוק , פלפל חריף ועוד ועוד ועוד  מה שבא לכם!!!!!!!

לאפות עד להזהבה קלה, להגיש חם – מבטיחה לכם תקצרו מחמאות .

 

חזרה לשנות ה -80 בוואריה:

10322775_10152391928641280_7142972392801937782_n

אמנם לא עוגת גבינה, אבל עדיין לבנה…

החומרים:

3 מיכלי שמנת מתוקה, כוס חלב, כוס סוכר, מקל וניל, 6 חלמונים, שקית ג'לטין, להגשה – סירופ שוקולד ואגוזים קצוצים.

בסיר מביאים לרתיחה כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה , חצי כוס סוכר, תכולת מקל וניל , בקערה נפרדת מקציפים 6 חלמונים וחצי כוס סוכר , כשהתערובת בסיר הגיעה לרתיחה , לקחת מעט ממנה ולהוסיף בערבוב מהיר מאוד לחלמונים (מדגישה: לערבב מהר אחרת החלמונים יהפכו לחביתה) וכך עד שכל תכולת הסיר נגמרת  אחרי שאיחדנו הכל מחזירים לסיר על אש נמוכה .                     מערבבים כל הזמן עד להסמכה . מעבירים לקערה ומוסיפים שקית ג׳לטין מהולה במעט מים רותחים . מערבבים טוב ומקררים מעט , במיקסר להקציף 2 שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה , אחרי שהתערובת התקררה לערבב בעדינות עם הקצפת להעביר לתבנית ולשים במקרר לפחות 6 שעות .

 

בתאבון – ואל תשכחו לקפוץ לבדיקות דם ביום חמישי 😉

חג שמח חברים וחברות .