קציצות פרגית מתאילנד

   063

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות,בשר, הודו,סדרינים, תפוחי אדמה. המון קציצות במטבח המרוקאי.

אני מרוקאית.

גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות.

מכל הסוגים.

אבל בואו נחשוב רגע, למה לא?

קציצות הן מאכל מהיר מאוד, אפשר לשלב בהן ירקות ועשבי תיבול – ואפילו סרבני ירקות כילדים לא יבחינו.

אפשר לשלב בתוכם עשבי תיבול וירקות שקצת התעייפו במקרר – ואפילו הקצוצות לא יבחינו.

הן טעימות מטוגנות, מבושלות, אפויות, עם רוטב, בלי רוטב.

קיצר…..

קציצות זה סבבה.

אבל אם תיקחו פרגית טחונה ,עדיף טחינה גסה (כלומר טחינה פעם אחת ולא פעמיים _ לא קריטי) ואם תדאגו שתהיה לכם בבית מחית קארי תאילנדית אדומה (זהירות היא גם חריפה), תעופו לבנקוק.

מבטיחה.

רוצים לדעת איך?

בואו איתי

038

מה

1/2 ק"ג בשר פרגיות טחון גס (פעם אחת)

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של כוסברה קצוצה

2 כפות ממרח קארי תאילנדי (אני מכינה בבית אבל אפשר למצוא בכל סופר)

כפית סוכר

3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)

טבעות צ'ילי אדום (אופציונאלי)

חצי בצל סגול קצוץ לקוביות

3 כפות פירורי לחם

ביצה

3 כפות מים

גרידה מלימון אחד צהוב.

053

איך ?

פשוט לערבב הכל וללוש היטב עד שהמרכיבים מתחברים ונעשים חברים טובים טובים וקרובים.

ליצור ,בערך 25 קציצות, לשטח מעט ולטגן על להבה בינונית בחום בינוני במחבת נון-סטיק.

שתי כפות שמן בכל סיבוב טיגון מספיקות בהחלט, עד שמשחימות היטב משני הצדדים (בערך 2-3 דקות מכל צד).

לאכול ו…לעוף לתאילנד.

סוואדיקה.

  066

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי "חפירות" בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

  068