רובנו גדלנו על האתוס הידוע ש"אוכל לא זורקים". הפתרון הכי טוב לזה הוא להכין אוכל בכמות הגיונית, שתספיק בדיוק, ואז לא יצטרכו לזרוק או לא לזרוק, אלא שבמקביל לעניין זריקת האוכל, הרבה מטבחים ישראלים חיים בחרדת "רק שלא יחסר". התוצאה של כל זה היא שהרבה פעמים נשאר המון אוכל שלא ממש ברור מה לעשות איתו. יתרה מכך, יש לא מעט מאכלים שהם טעימים רק בשעת הכנתם, ושליחתם למקרר רק הופכת אותם לצל חיוור ולא טעים של עצמם.
פירה הוא אחד המאכלים האלה. אם לא אוכלים אותו טרי – מוטב לא לאכול אותו בכלל. אבל אם לחזור לתחילת הפוסט, אוכל לא זורקים, ולכן נדרשה כאן פעולת קומנדו שתהפוך את הפירה מאתמול למשהו אכיל היום.
הפתרון הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים – השיטה היא לשנצל את הפירה. כלומר ליצור ממנו קציצות, לטבול בביצה ואז בפירורי לחם ולשלוח אותן למחבת לחשוב על מה שהן עשו. בניגוד לשניצל, אין צורך בהרבה שמן, למעשה צריך ממש ממש מעט, כי הפירה הרי מוכן, ורק ציפוי פירורי הלחם צריך לקבל מכת חום שתהפוך אותו לקראנצ'י.
וזהו. התוצאה מאוד מאוד טעימה. עד כדי כך, שיכול אדם לשאול את עצמו למה לא לעשות כך מלכתחילה. התשובה לזה היא שהשהות במקרר מקשה את הפירה והופכת אותו ליותר קל לעיצוב, מה שלא קורה כשהפירה טרי.
אגב, אם אתם רוצים לשדרג את הקציצות האלה עוד יותר, וקצת פחות אכפת לכם מהדיאטה, ניתן להוסיף לפירה המוכן גבינה – צפתית, צהובה או כל גבינה אחרת שמותכת יפה בחום.
אז בפעם הבאה תכינו יותר פירה ממה שהתכוונתם לאכול. לא תצטערו על זה.












