עד לפני כמה שנים לא אהבתי טחינה , למה? ככה ! באמת שאין לי תשובה. אבל מאז כבר התאהבתי בנוזל הלבן אפרפר הזה על קציצות , ירקות, פלאפל, שווארמה (רק בנצרת!) ובכלל הקאפ אוף טחינה שלי היא טחינה גולמית – הכי טעים שיש !!!!
קיבלתי להתנסות את טחינת חצי חצי של "אחוה" – טחינה משובחת המיוצרת מ-55% שומשום מלא ללא תוספת מלח וכמובן עשירה בסידן , סיבים תזונתיים וברזל – התגלמות הטעם הטוב 🙂
קציצות פיקנטיות וירקות מאודים:
לקציצות:
חצי ק"ג בשר בקר טחון משובץ בשומן כבש (איזו התפלצנות!)
1 בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית סודה לשתיה
פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה , מלח , פלפל שחור גרוס
לירקות המאודים:
כרובית קטנה מחולקת לפרחים
ברוקולי מחולק לפרחים
2 זוקיני חתוכים לפרוסות / חתוכים לאורך
שמן זית
מיץ מחצי לימון
חופן גרעיני חמניה
מלח, פלפל שחור גרוס
לקציצות: בקערה מערבבים את כל החומרים וצרים קציצות – צולים על מחבת פסים / גריל (אוףףףףף הגריל שלי עומד בדד בגזוזטרה הסגורה שלי) עד למידת הצליה האהובה עליכם.
לירקות המאודים: מסדרים את הירקות בסלסלת אידוי / סיר של קוסקוס (סוף סוף מצאתי לו שימוש אחרי שגיליתי את המצאת המאה – קוסקוס במיקרו) ומאדים מעל מים רותחים עד לדרגת אל-דנטה, מצננים.
במחבת /ווק מחממים מעט שמן זית ומקפיצים קלות את הירקות המאודים מוסיפים את מיץ הלימון , גרעיני החמניה ומתבלים ומקפיצים כשתי דקות .
מצלחתים יפה יפה ומזלפים מעל טחינה גולמית, אני מושפעת עכשיו ממאסטר שף ……
בתאבון !!!!!














