קציצות עם ירקות ברוטב עגבניות
למצרכים:
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 גזר מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
2 כפות שמן זית
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 כפית בהרט
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
שמן לטיגון הקציצות (אפשר גם לאפות בתנור עד הזהבה)
לרוטב:
10 עגבניות מגורדות
רבע כרובית מפורקת לפרחים קטנים
2 קישואים קטנים (לא מקולפים – כדי שישמרו על צורתם) חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 גזר פרוס לעיגולים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
8 שיני שום שלמות (אני השתמשתי בשום ירוק טרי)
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
1 ספל מים רותחים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל
להכנה:
1. להכין את החומרים לעיסת הקציצות ללוש היטב ולתת לנוח חצי שעה. אחרי חצי שעה ליצור קציצות שטוחות ולטגן בשמן עד הזהבה. לשים על נייר סופג.
2. בסיר שטוח גדול לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את השום ולטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את הפלפל ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים. להוסיף את שאר הירקות ולערבב. לטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את העגבניות המגורדות, לערבב להוסיף את הרסק עגבניות, המים, המלח והפלפל. לערבב הכל יחד ולבשל רבע שעה. אחרי רבע שעה להוסיף את הקציצות. לנער את הסיר – בשלב זה לא לערבב רק לנער את הסיר כדי לא לפרק את הקציצות.
3. לבשל עם סיר חצי מכוסה עוד 45 דקות.
4. מנה טעימה הולכת נפלא עם אורז לבן/קוסקוס/פתיתים או כל דבר אחר שעולה בדעתכם.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














