היי לכולם!
בזמן האחרון אני מבשלת יחסית הרבה, כי מעבר לארוחות צהריים שאני בדרך כלל אוכלת בבית, וארוחות ערב שאני אוכלת עם בעלי, אני מארגנת בשבילו גם ארוחת צהריים בריאה לעבודה.
הכנתי את הקציצות האלה אתמול ובדיוק סיימתי לאכול אותם לארוחת צהריים שלי היום וגם בעלי אכל אותם בצהריים בעבודה. הם כל כך טעימות שאני ממש לא יכלתי שלא לשתף אתכם במתכון הנפלא ויחסית פשוט, כך שכל אחד יכול לנסות להכין אותם, הם ממש יאמי!
מצרכים לקציצות עוף ובקר עם פטריות פורטובלו:
250 ג עוף טחון
250 ג בשר בקר טחון
1.5 פרוסות לחם מלא – טבול בחלב או מים וסחוט (מה שאתם רואים בתמונה – זו מיני חלה מקמח מלא שקניתי ב"עדן טבע", שווה לכ- 1,5 – 2 פרוסות לחם)
פטריית פורטובלו גדולה וקצוצה לחתיכות קטנות
3 פלחי עגבניות מיובשות קצוצות
ביצה 1
בצל בינוני קצוץ דק – חצי לתערובת הקציצות וחצי השני לרוטב
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
כף 1 שמן זית
כפית קטנה של מלח ים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה של פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית קינמון
מצרכים לרוטב עגבניות פיקנטי:
קופסה של עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות מהולה בכוס – כוס וחצי מים רותחים (אין רסק בתמונה אבל יש במתכון – תוסיפו)
חצי כפית של מלח ים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום מעוכים וקצוצים גס
כפית שטוחה של סוכר
חצי פלפל חריף ירוק חתוך ל-3 חתיכות או שבבי צ'ילי (בתמונה)
זמן ההכנה: כ-40 דקות
אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה את כל החומרים לקציצות ביחד.
2. לשמן מחבת גדולה עם חצי כפית שמן קנולה עם מברשת סיליקון. אם אין לכם מברשת סיליקון , אפשר למרוח את השמן עם נייר מגבת בתנועות מריחה קלות.
3. מסדרים את הקציצות על המחבת – מגלגלים בידיים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, נותנים להם כ – 2 דקות מכל צד עד שקציצה "סגורה", מוציאים מהמחבת.
4. על אותה המחבת, מטגנים חצי בצל עד שמשקיף.
5. יוצרים את רוטב העגבניות: מוסיפים לתוך המחבת עם הבצל קופסה של עגבניות מרוסקות ( או רסק עגבניות מהול בכוס וחצי מים), מים, שום, מלח, פלפל, בצל מטוגן מקודם, סוכר ומערבבים. מסדרים את הקציצות חזרה על המחבת ונותנים להתבשל על אש קטנה כעשרים דקות. 5 דקות לפני הסוף הוספתי שבבי צ'ילי (אפשר גם פלפל ירוק חריף) וזה נתן טעם חריף פיקנטי שכיף להרגיש על הלשון יחד עם הטעם העשיר של הקציצות.

אני הגשתי את הקציצות עם אורז מלא עגול שבישלתי ופרוסות חצילים קלויות בטוסטר לחיץ לסנדוויצים. כך נראית המנה שאכלתי בצהריים: 4 קציצות, כף וחצי אורז, חצילים קלויים.

למנה הראשונה לפני הקציצות ואורז הכנתי סלט קטן טעים וחמוד בקערה עמוקה – עגבניות שרי תמר, מלפפון, גמבה אדומה, צנון, כף שמת זית כתית, מעט מלח ים:
שיהיה בתיאבון!
מה חדש אצלי? מחר, ביום שישי, אני מצלמת כהרגלי אימון כושר חדש לגמרי, והפעם אני מציעה לכם לקחת בו חלק פעיל 🙂 תרשמו לי איזה אימון אתם רוצים יותר: 1. שריפת שומנים והצרת היקפים 2. חיטוב ועיצוב של כל שרירי הגוף 3. חיטוב והצרת המותניים, בטן 4. חיטוב ועיצוב רגליים, ישבן, ירכיים 5. פיתוח, חיזוק וחיטוב הפלג גוף העליון – ידיים, זרועות, יד אחורית 6. אחר – תרשמו מה.
חלק מהחברים והעוקבים בפייסבוק כבר הצביעו, אתם יכולים עדיין להצביע ולהשפיע כאן בדף הפייסבוק:
ואם אהבתם את הפוסט ואתם רוצים לפרגן – תוכלו לפרגן באופן מיידי אם תלחצו like בעמוד הפייסבוק, וגם לשתף את העמוד ואת הבלוג מבין החברים שלכם – הכי כיף לעשות כושר ולנהל אורח חיים בריא יותר כשאנחנו לא לבד, הרבה יותר קל לעשות כל שינוי עם חברים, אז צרפו גם את חבריכם לאורח חיים הבריא שלכם!
שיהיה המשך ערב נעים, וביום ראשון – שבוע חדש, פוסט חדש עם אימון כושר חדש וקטלני !
בהרבה אהבה,
ג'ני
















