קציצות סויה על קינואה אדומה

מס' ימים מתחילת המסע: 7

מס' ימים עד לסיום: 23

מס' מתכון מתוך ה-30: 7

מס' ימים מתחילת המסע: 7

מס' ימים עד לסיום: 23

מס' מתכון מתוך ה-30: 7

לילה טוב חברים שלי

קפה. נטול. פיג'מה. מזגן על 30. ואפשר להתחיל.

גשם מטורף תפס אותי עכשיו בדרך חזרה. מי ידע שדיזינגוף-פרישמן כל כך רחוק מקינג ג'ורג'-שינקיין בסערת גשמים….כל כך קר שם בחוץ.

בעבודה אני רוצה שהמזגן יהיה כל היום על 16 מעלות. שיהיה קפוא. רק שלא יהיה חם.וכשאני מגיעה הביתה, מדליקה את המזגן על שלושים. יושבת על התנור. מתכסה בהרבה שכבות. רק שלא יהיה קר. ככה אני. טמפרמנט לא רגוע, לא סגור על עצמו.

היום הבלוג הלך לבוש טוב להתארח אצל מעין לצקו שהיא חברת אמת וחברת ילדות מצור יגאל.

1

 

מעין צמחונית מאז שאני מכירה אותה בערך וכשגרנו יחד כשותפות יחד עם ליאבי בבאר שבע לפני חמש שנים, אוצר המתכונים שלה לא היה מפותח כמו היום. מאז הרבה מים עברו בנהר, והיא תמיד זוכה במנה המנצחת בארוחות שישי המשותפות. תמיד עושה דברים טעימים, מפוצצים בגבינה ותבלינים. פשוט אדירים. והיא גם עובדת בקצב משוגע על טורבו, זזה ממקום למקום כמו טורנדו, ובגלל זה אכלנו מהר יחסית כי היא תקתקה מיליון דברים ביחד.

דרך אגב, לצקלולית. תודה על המעיל והמטרייה. לא יודעת מה היה קורה אילו לא היית דואגת לי.

המתכון צמחוני וטעים עד מאוד. אני אמנם אוכלת בשר אצל אמא ובמסעדות, אבל תכלס כבר שנתיים לא מבשלת בשר בבית יותר. בגלל זה התלהבתי עוד יותר כשמעין הציעה את המתכון הנוכחי שנבשל יחד.

יאלללללה מתחילים.

קציצות סויה , וקינואה

 

התחלנו בבישול הקינואה. עד היום נתפסה אצלי הקינואה כמשהו פרווה ולא טעים אבל בגלל כל התבלינים היא יצאה ממש מעדן. מטגנים בצל ושום במחבת ומוסיפים כוס קינואה ומלללללא תבלינים. ממש בנדיבות. בעיקר מלח ופפריקה אדומה, אבל גם כמון, צ'ילי, פלפל,קצת מוסקט. מכסים בכוס וחצי מים רותחים, מנמיכים את האש, ושוכחים ל40 דקות. הפפריקה האדומה היא זו אשר הופכת כמובן את הקינואה לאדומה. אני מאוד אהבתי.

בינתיים, במחבת נפרדת, מכינים הרוטב לקציצות. בצל ושום, תבלינים כמו בתבשיל הקינואה (אלה התבלינים שמלווים את כל המתכון) מוסיפים כמה עגבניות חתוכות לקוביות, קצת רסק עגבניות, כפית סוכר, ומים. ומביאים לרתיחה.

בקערה נפרדת. תערובת הקציצות. כאן התיבול הוא אקסטרה חשוב, כי הפתיתי סויה תפלים וגם הפירורי לחם. מערבבים שבבי סויה (שזה להיט חדש), פרמז'ן, פירורי לחם, ביצה, מללללללא עשבי תיבול טריים ושמן זית. הרעיון הוא ממש להגיע לתערובת שמזכירה במרקם קציצות בשר. חמש דקות עבודה. גלגול לקובבות. טיגון קל בשמנ"ז ולסיר של הרוטב לבישול קצרצר. חימום ותיקון תיבול.

תערובת הקציצות לפני הערבוב:

תערובת קציצות

שלושת הסירים

מגישים חם!  ואחד על השני!

תענוג.

3

2

מחר אני עובדת משמרת לילה משש בערב, אז הפוסט יעלה במהלך היום. ירוק, צמחוני טעים.

קמה בלי שעון מעורר. תענוג עוד יותר גדול.

נרדמת כבר על המקלדת. עייפה כל כך.

שאו ברכה חברים שלי

נעמיש