קציצות הירק של מריימי

בחורה עם מחשב נייד

קציצות פראסה ותפוחי אדמה

מרימי היתה השכנה של סבתא שלי הירושלמית
ערירית היתה .
בעלה המבוגר ובעל הממון נישא לה כי היתה היפה בנשים אבל כמה שניסו להביא ילד לעולם הם לא צלחו .
מרימי היתה אשה גדולה ויפה, שיערה כרוך במין מטפחת מצנפת ,עם צחוק מתגלגל ואהבה אותי מאוד
כשהייתי מגיעה לירושלים תמיד היה לה משהו טעים עבורי .
פעם אמרה -בואי תראי איך אכין לך ערוק -קציצה כורדית
ודאי שבאתי
קצצה ירק ובצל ,סחטה לחם ישן,תיבלה בפלפל ובתבלין הכי טעים-האהבה שלה .
טיגנה לביבות רכות מבפנים וקרנצ'יות ופריכות מבחוץ,חומות וירוקות
והכי הכי טעימות .
אז אחרי שנים זכרתי את מרימי שלעת זקנתה הפכה לאלמנה .
היתה יושבת לפתח ביתה וצופה האנשים הנשרכים לביתם
כי בדידות היתה מצרך יומה.
לזכרה של מירימי הכנתי את המעדן הזה וטעם אותו עירקי אסלי שאמר
-זה טעים.
וככה מכינים –
אין כאן בשר כלל זו קציצה פרווה . חבילת פטרוזיליה נקיה ,חבילת כוסברה נקיה רבע חלה מורטבת ושרויה לפחות שעתיים וסחוטה היטב ,3 ביצים גדולות בצל ענק מטוגן ומוזהב במעט שמן,חצי כפית פלפל שחור מלח לפי טעם מערבבים הכל היטב. מטגנים לביבות בשמן חם ומתעלפים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.