מרכיבים
500 גרם קרפיון טחון דק פעמיים
2 ביצים קשות
2 ביצים
30 גרם סוכר
קורט מלח
כפית פלפל
בצל עדול מקולף או קצוץ
80 גרם קמח
לציר
קורט מלח
3 פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור
3 גזרים
2 גבעולי סלרי
ראש ועצם מ-3 יחידות דג קרפיון שנשטף היטב
לחריין
2.5 סלקים מבושלים
1.5 תפוחץ עץ מגורר ומקולף
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כף ג’ינגר טרי קצוץ
2 כפות חומץ
חצי כף סוכר
חצי כוס שורש חזרת טרי מגורר
2 תפוחי עץ מגוררים
אופן הככנה
טוחנים במטחנת בשר את הביצים הקשות והבצל.
מערבבים את שאר החומרים ומתבלים,מניחים אותם במקרר כשעה.
מכינים קציצות ומבשלים בתוך הציר של הדגים כ-25 דקות.
מצננים ושומרים בקירור להגשה.
את הציר — מכסים את כל המרכיבים במים ומביאים לרתיה ומנמיכים לסף רתיחה.
אוספים עם כף עמוקה את הקצף והלכלוך מעל הנוזל ומבשלים כשעה.
את החריין — לגרד היטב בפומפייה ולערבב את כל המרכיבים ולשמור בקירור עד שמגישים.










