קציצות בשר ירוקות עם אפונה ברוטב עגבניות

סיר של אהבה מלא בקציצות בשר ירוקות ואפונה ברוטב עגבניות, זה הסיר שאני מכינה לילדיי בשובם הביתה מבית הספר

ילדת מפתח.
כשהייתי ילדה אחי ואני היינו ״ילדי מפתח״. היינו הולכים לביה״ס כשעל צווארינו היה תלוי שרוך של נעל עם מפתח. מפתח לבית. היינו מגיעים הביתה מבית הספר, הייתי מכינה לאחי ולי ארוחת צהריים ותמיד תמיד דואגת שיישאר גם לאמא ואבא אוכל כשיחזרו מהעבודה. עוד כילדה קטנה (מגיל צעיר מאוד) אהבתי להאכיל את כולם.
היום, כשילדיי נכנסים בצהריים הם נכנסים לריח של אוכל טרי ולא תמיד יודעים להעריך את העונג הצרוף שיש בזה. ריח של אוכל של אמא, ריח של בית, ריח של אהבה.
סיר של אהבה מלא בקציצות בשר ירוקות ואפונה ברוטב עגבניות מחכה לשובם מבית הספר.

11115592_10204976946558197_329229583165987256_n

לקציצות:
1/2 צרור של כוסברה שטוף ומסונן
1/2 צרור של שמיר שטוף ומסונן
1/2 צרור של כוסברה שטוף ומסונן
1 בצל גדול
6 שיני שום קלופות
1/2 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
2 ביצים
1 ק"ג בשר טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
800 גרם עגבניות קצוצות (מקופסא – אפשר לחפף כשממהרים…)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4 שיני שום פרוסות
מלח (לפי הטעם)
2 כפות סילאן
1 כף סויה
1 כף פפריקה מתוקה + 1/2 כפית כורכום (לצבע בלבד)
5 כפות שמן זית
1/2 חבילה אפונת גינה (סנפרוסט)
1.5 כוסות מים רותחים
להכנה:
1. לשים בקערת מעבד מזון את כל הירוקים, הבצל והשום ולרסק היטב. להעביר לקערה ולהוסיף אליה את שאר רכיבי הקציצות. ללוש היטב ולהניח בצד למנוחה.
2. בסיר גדול ושטוח (ככה אני אוהבת) לחמם שמן זית, להוסיף את השום ולטגן כמה שניות (שלא יישרף). להוסיף את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ולערבב.
3. להוסיף את התבלינים והמים הרותחים ולהביא הכל לרתיחה. לבדוק תיבול.
4. ליצור קציצות ולשים ברוטב. לבשל חצי שעה על אש קטנה ולהוסיף את האפונה. לבשל יחד עוד חצי שעה. לעטר מעל בפטרוזיליה טרייה ולהגיש על אורז לבן – מעדן!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!