שמעתם פעם על פלפלים ממולאים ללא פלפלים?
אז זהו, שיש דבר כזה.
כידוע ההמצאות הטובות ביותר מתגלות כאשר משהו מתפקשש בדרך הביצוע. לפעמים שמים סוכר במקום מלח, לפעמים חסר מרכיב כלשהו ושמים אחר במקומו ולפעמים כמו במקרה של הפלפלים הממולאים ללא פלפלים, הרעיון נולד כי אחד הילדים לא אוהב את הפלפלים.
בילדותי אמא שלי הכינה את המאכל הנפלא הזה כך שכל הבשר היה בתוך פלפלים וכך אני הייתי רגילה לאכול אותם.
הדור הבא, שהם הילדים שלי, תמיד קילפו את הפלפל, אכלו רק את הבשר עם הרוטב ואני שחונכתי להשאיר צלחת ריקה, מצאתי את עצמי אוכלת ערמה גדולה של פלפלים שהילדים העבירו אלי.
בניסיון להקטין את הערמה בצלחת שלי, לאט לאט התחלתי להכין בנוסף לפלפלים הממולאים גם קציצות.
כך נוצרו בסיר קציצות "לבושות" וקציצות "עירומות" – כדברי הילדים – וכל אחד מבני משפחתי יכול היה לבחור את ההעדפה שלו.
המאכל הזה הפך למאכל המועדף על שלושת נכדי הצעירים, והם שהובילו אותי לשלב האחרון של הכחדת המתכונת המקורית של המתכון.
היום אני מבשלת ברוטב הנפלא, רק קציצות ומוסיפה שני פלפלים ריקים רק כדי לשמר את הטעם המקורי. אף אחד לא אוכל אותם והם נזרקים בבושת פנים לפח, או אם מתמזל מזלם ואני נזכרת בכך שלא זורקים אוכל, הם מובלים אלי לפה.
יש לי סיר, אפשר לתת לו את הכינוי "הנוסע המתמיד". הוא מטייל בין ביתי לבית של הנכדים. בכיוון אחד הוא מלא בקציצות וממלא את הרכב בריח נפלא ובכיוון השני הסיר ריק מבריק בניקיונו ממתין למנה הבאה.
להגיד "פלפלים ממולאים ללא פלפלים"……. זה ארוך וממש לא סקסי, אז כדרכם של ילדים, גם הפעם, הנכדים הביאו הברקה ושינו את השם ל"קציצות בבושקה".
מקור השם בקציצות – זה ברור – ובבושקה זו סבתא בשפה הרוסית, מילה שלמדו מחבר דובר רוסית, ועשו לו "עלייה" לטובת השם החדש.
אין אושר גדול יותר מלראות את השמחה על פניהם כאשר אני נכנסת עם הסיר בידיי.
– סבתא, הבאת קציצות בבושקה? – הם שואלים
– כן – אני עונה
– אני יכול לאכול כבר עכשיו? – נשאלת השאלה לה חיכיתי כל כך
ואני מוזגת והם אוכלים…..
הקציצות נעלמות…………
ובבושקה מאושרת ………
לפי בקשתכם להלן מתכון לקציצות "בבושקה"
כוס אורז
3 כוסות מים
מלח לפי טעם
כף שמן
לבשל 20 דקות במיקרו
1/2 ק"ג בשר טחון איכותי קצת שמן
בצל מטוגן
1 ביצה
האורז המבושל
מלח ופלפל שחור
לערבב הכול ביחד ערבוב טוב וארוך (אני עושה את זה עם הידיים, כמו לישת בצק)
בסיר גדול מכינים רביכה(מטגנים 2 כפות גדושות קמח עם שמן בכמות שתתקבל עיסה נוזלית אבל סמיכה) מערבבים ללא הפסקה עד קבלת צבע זהוב)
מוסיפים 1.5 ליטר מים חמים ומערבבים ללא הפסקה
מוסיפים בקבוק קטשופ לא חריף וממשיכים לערבב עד שהרוטב חלק. הקטשופ הוא פטנט שלי אפשר במקומו כמו במתכון המקורי להשתמש ברסק עגבניות ולהתחיל לתבל עם מלח סוכר וכו'.
את הרוטב אפשר להמתיק או להמליח עוד לפי הטעם. אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים.
לתוך הרוטב הזה מכניסים קציצות מתערובת הבשר והאורז.
לאחר כרבע שעה בישול על אש בינונית התבשיל מוכן.
בתיאבון












