לא יודעת איך זה אצלכם בבית, הארבעה שלי (בני 5-10) אוהבים להיתקע על מאכלים. בהתחלה זה היה בולונז, כל שבת בישלתי בולונז כי רק את זה הם היו מוכנים כולם לאכול. בשבוע אחד זה עבר להם והם הגיעו לתקופת השניצל. כל שבת שניצלים.
ופתאום פוף, אנחנו בתקופת הקציצות. כל שבת קציצות. המזל זה שבקציצות אפשר לגוון, בזמן שאני מטגנת להם את אותן קציצות בפעם המיליון, אני יכולה להכין לי ולאיש שלי קציצות ברוטב, או פטריות ממולאות בקציצה, או לטגן גם לנו.
בכל מקרה קציצות הן הפייבוריט של כולם פה בבית, אז לכבוד יום המשפחה שניים מהארבעה החליטו שהם רוצים לנסות ולהכין אותן לבד, עם עזרה שלי רק בקרבת האש, כי בכל זאת, הם רק בני שמונה ועשר.
דביר הכין את הקציצות. הוא הכניס את כל המצרכים (ואפילו שבר לבד את הביצים לראשונה), שטף ידיים בסבון ומים ולש הכל יחד. בזמן הזה איילת-חן הכינה את הרוטב הסופר פשוט.
דביר נהנה להכין לנו קציצות סמיילי, ואיילת-חן הכינה קציצות בצורת לב, פרחים, חייזרים ועוד. וכמובן היו גם קציצות "קלאסיות" עגולות.
את הקציצות המטוגנות זללנו כל ששת בני המשפחה לארוחת ערב, את אלו המבושלות אנחנו שולחים למשפחה שנולד להם בן, במסגרת פינוק היולדת שיש פה בקיבוץ.
קציצות מטוגנות ברוטב
המצרכים:
לתערובת הקציצות:
קילו בשר טחון. אנחנו ערבבנו חצי קילו בקר טחון עם חצי קילו עוף טחון. אפשר להשתמש גם בהודו או רק באחת משלוש האופציות בלי לערבב.
2.5 כוסות פירורי לחם
1/3 כוס שמן
2 ביצים
3 טבליות בצל מטוגן של דורות מופשרות, הדרך הכי טובה להכניס טעם בלי שילדים יסרבו לאכול כי הם מזהים חתיכות בצל בקציצה
2 טבליות שום כתוש דורות מופשרות
2 טבליות פטרוזיליה דורות מופשרות
לרוטב:
3 כוסות מים (אם אוהבים רוטב סמיך אפשר להסתפק ב-2 כוסות)
5 טבליות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 טבלית בזיליקום קצוץ דורות להדגשת הטעם
1 טבלית שום כתוש של דורות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים לקציצות ביחד. לשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
במקביל מכינים את הרוטב. מרתיחים את המים ומוסיפים את כל הטבליות. מבשלים עד שהרוטב רותח וסמיך מספיק לטעמכם.
את הקציצות מטגנים או מבשלים ברוטב. אצלנו בערך 2/3 מהתערובת טוגן ו1/3 בושל ברוטב.
וכמובן שלא שכחנו לתעד הכל בוידאו
[youtube wJgXHHOCjhA nolink]

















