איכשהו, אורז הוא מאכל שתמיד נשאר ממנו. לא ברור איך זה קורה, אבל זאת עובדה שאין לי שום כוונה להתווכח איתה. עקרונית אפשר להמשיך ולאכול את האורז שנשאר גם בימים שאחרי, אבל בשלב מסוים זה קצת נמאס. נו, בשביל זה אני פה כדי להזכיר לכם את קיומה של אופציית קציצות האורז.
זה נורא פשוט, ולא דורש מתכון בתצורת "המצרכים", "אופן ההכנה" וכו'. פשוט לוקחים את האורז שנשאר וחנו סר (כל אורז שהוא. בתמונה: אורז עם ירקות), מערבבים אותו עם ביצה ופירורי לחם (או פירורי מצה, אם אתם בזמן הרלוונטי בשנה). המשקיענים והמושחתים יכולים להוסיף פרמזן או גבינה אחרת. מוסיפים קצת תבלינים. אנחנו הוספנו תבלין פרגיות, אבל אפשר גם דברים קצת יותר אנינים בהתאם להעדפותיכם. אני, למשל, מתכוונת לנסות בהרט בפעם הבאה, או רק מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
ומכל הטוב הזה יוצרים כדורים ומטגנים. כמה פשוט – ככה טעים, וחייבים להודות שאפילו יותר טעים מהאורז המקורי.
האם אפשר להכין את זה גם בתנור? אני מניחה שכן, אבל אז אולי שווה להפוך את זה לפשטידה, בסיועו האדיב של גביע קוטג' שיתווסף לתערובת.
בתיאבון!












