בשבילי הבית זה מרכז תל אביב והחצר שלו משתרעת בין דיזנגוף סנטר לשוק הכרמל. בדרך לשוק הכרמל אפשר תמיד לעשות סיבוב בשוק בצלאל, כל עוד לא מחקו אותו עם מגדלים "יוקרתיים", לגמור את הכסף על שמאטעס נהדרים ולחזור הביתה ללא ירקות.
ועכשיו יש גם סוג של סלון ניו יורקי להתעכב בו בלב הג'יפה של איזור המשולש, המוכר רשמית כ"כיכר מגן דוד": הcity. מין זולא עדכנית קלילה בעיצומה של ההמולה, בעיצובו של גד הלפרין, עם ריהוט עכשווי, קירות חשופים, ריצוף נוסטלגי וצבעוניות נוסח שנות ה-50.
בחלק הפונה אל הרחוב (קרקס בפני עצמו) יש שולחנות מעץ ממוחזר, ובירכתיים כורסאות נוחות לישיבה ארוכה. בקיצור האווירה ביתית אך אופנתית, עם חיבור לאינטרנט, קפה טוב, כריכים ומיני מאפה מגניבים, טריים ועשויים היטב. הסניף הראשון כבר התברג היטב בשכונת פלורנטין, ועכשיו פלש גם ליהודה הלוי וקינג ג'ורג'. הרשת מציעה בר לקפה זריז על הדרך ושרות עצמי לנשארים.
מיני סנדוויץ' סלמון באדיבות סיטי קפה :
מרכיבים לקרואסון:
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס מים פושרים
אופן הכנה:
בסיר קטן מחממים את השמנת, לפני רתיחה, מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה המומסת, מורידים מהאש ומניחים להצטנן עד שיגיע לטמפ' פושרת.
בקערה מערבבים את השמרים עם המים החמימים, ממתינים 5 דקות שופכים פנימה את כל שאר החומרים ולשים לבצק אחיד. מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה. הקערה צריכה להיות מספיק גדולה כדי שיהיה בצק מקום לתפוח.
למחרת מחלקים את הבצק התפוח לארבעה חלקים, לשים קצת כל כדור בצק ומרדדים לעיגול בקוטר של בערך 25 ס"מ בעזרת סכין חותכים כל עיגול ל-6 משולשים, מגלגלים מהצד הרחב כלפי הצד הצר לצורה של קרואסון מסדרים במגש מרופד בנייר אפייה, מניחים לבצק תפוח בטמ' החדר עד להכפלת הנפח, אופים בתנור בחום של 180-190 מעלות עד שמזהיב.
אופן הכנת רוטב סלמון כבוש:
מכניסים לאמבטיה קטנה סלמון, לימונים, שמן זית, קצת זיתים ומוסיפים קצת מים, מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) וכובשים את הסלמון.
מורחים מעט ממרח מיונז, מניחים את הסלמון הכבוש בפנים ומקשטים בעירית.
פרטים:
הcity – הקפיטריה העירונית
סניפים: פלורנטין 38, קינג ג'ורג' 9, יהודה הלוי 44.
שעות פתיחה: א'-ה': 22:00-06:00 , ימי ו': 18:00-06:00.














