קנלוני עם קרם שומר

מתכון לגלילי פסטה בתנור. שילוב חדש של מרכיבים ליצירת גיוון בצלחת!

בחורה עם מחשב נייד
אמנם יום הפסטה כבר עבר, אבל מה לעשות, אני נמשכת לפסטה כמו כמו יתוש לאור.
האמת היא שהמתכון נולד מתוך רצון לשלב מספר מרכיבים ששכבו במקרר שלי:
2 שומרים צלויים (המלך קנה כי ״הם נראו כל כך יפים שהייתי חייב לקנות״. חייב אז חייב… צליתי אותם והם שכבו בקירור בנחת וחיכו לשעתם היפה)
שאריות של רוטב עגבניות לפסטה שהכנתי כמה ימים קודם.
גביע קוטג׳ שנקנה במבצע ושכב במקפיא.
כך נולדה לה המלית והמנה המצוינת הזו באה לאויר העולם לשמחת בני המשפחה.
לעבודה!!

קנלוני עם קרם שומר

מרכיבים
למלית:
  • 2 שומר חתוך לרבעים
  • 2 כפות שמן זית לצליית השומר
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות רוטב עגבניות לפסטה (תוצרת עצמית או קנוי)
  • 1 קוטג׳
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
להרכבת המנה:
  • קופסת פסטה חלולה – קנלוני
  • שמנת מתוקה לבישול 10%
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שומשום מלא (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. ראשית נכין את השומר: לאפות את השומר בתבנית מכוסה עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס (כחצי שעה), או לבשל אותו עם מעט מים עד שמתרכך. (20 דקות). לסנן, לצנן ולקצוץ.
  2. לערבב את השומר עם שאר חומרי המלית.
  3. לטחון עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  4. להעביר לשקית זילוף (אני מתמשת בחד פעמית) עם פתח רחב ולמלא את גלילי הקנלוני.
  5. להניח את הקנלוני בתבנית מרופדת בנייר אפייה המרוח בשמן זית.
  6. לצקת מעל הקנלוני את השמנת המתוקה.
  7. לזרות את השומשום ולאפות בחום בינוני -180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה.
  8. הריח מעולה והטעם נפלא!
  9. בתאבון!
  10. חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.