כל קונדיטוריה שמכבדת את עצמה דואגת שיהיו על הדלפק מספר קישים במגוון מילויים. בימי הקונדיטוריה העליזים שלי, היינו מכינים בכל יום חמישי שלל קישים במגוון גדול של מליות, מגוון גדול של ירקות וכל אחד היה צבוע בצבע אחר, טעמם היה שונה והיו נראים מאוד מגרים והיו כמובן מאוד טעימים.
את הצירופים בין הירקות לגבינות השארתי למוחי הקודח להחליט בשעת העשייה. היו ירקות שהיו עוברים קליה בתנור (משוחים בשמן זית ומומלחים ומפולפלים עם פלפל שחור) כמו: חצילים חתוכים לעיגולים, פלפלים בשלל צבעים, בטטה ופטריות והיו ירקות שהיו עוברים בלנשיר (נכנסו למים רותחים, בושלו עד מחצית – אל דנטה ואז הוצאו למי קרח על מנת לשמור על צבעם) כמו ברוקולי וכרובית.
קיש ברוקולי עם גבינת צ'דר
לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות+כף)
180 גרם חמאה
150 סמ"ק שמנת מתוקה
לנוזל:
80 סמ"ק חלב (6 כפות חלב)
150 סמ"ק שמנת
4 ביצים
4 חלמונים
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
4 כפות קמח
לירק:
ברוקולי (מגש שקונים בסופר) מופרד לפרחים ועבר בלנשיר (לפי ההסבר למעלה)
לפיזור מעל:
גבינת צ'דר מגורדת
להרכבה:
את כל חומרי הבצק מעבדים במיקסר רק עד שכל החומרים מתאחדים.
מרפדים תבנית עגולה של קיש (עגולה ונמוכה או מלבנית ונמוכה) בבצק. אני אוהבת לרדד את הבצק בעזרת מערוך. להכניס למקרר עד שהמילוי יהיה מוכן.
להכנת המילוי, מערבבים את כל החומרים (רצוי בעזרת מטרפה) עד שיתאחדו ולא יהיו גושי קמח.
מפזרים את פרחי הברוקולי על הבצק, ממלאים את התבנית בנוזל שהכנו, מפזרים מעל גבינת צ'דר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לארבעים דקות, או עד שהקיש מזהיב.
באותה שיטה מכינים קישים במגוון גדול של מילויים כאשר הבסיס – אותו בסיס המלית אותה מלית והירק משתנה ומקבל טיפול מתאים לפי ההסבר מעל.
את קיש הפטריות שאהוב בדר"כ על כולם, מכינים באותה שיטה רק שאת הפטריות מושחים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וקולים מעט בתנור. חשוב לשים לב שהם מאוד מצטמצמות בגודלן לכן חשוב לקחת זאת בחשבון מראש. (לתבנית, לשים 3 סלסלאות). אני שמתי על הקיש קוביות של גבינה בולגרית. היה טעיםםםםםם!













