אצלנו בבית אוהבים ארוחות חג ואם הארוחה חלבית אז בכלל חגיגה שלמה, את הקיש הזה המצאתי תוך כדי הכנות לארוחה לפני כמה שנים ומאז אני חוגגת איתו בכל הזדמנות .
לא תמיד זה קיש בטטה על אותו המתכון אפשר להרכיב כל ירק שאוהבים כמו ברוקולי/כרובית/חצילים/פיטריות/בצל/פלפלים קלויים וכל מה שיש לך בבית באותו היום.
הסוד שלי הוא שתמיד אני מחזיקה במקפיא בצק פריך מלוח של מעדנות וכך אי אפשר להפתיע אותי לא מוכנה .
המרכיבים:
1 חבילה בצק פריך למאפים מלוחים
2 שמנת לאפיה
2 ביצים
גבינה בולגרית
גבינה צהובה מגורדת
2-3 בטטות פרוסות לעיגולים
אבקת שום
פלפל טחון
מלח
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית קיש בבצק עושים 2-3 חריצים בתחתית ואופים כמה דקות להשחמה קלה.
בקערה מערבבים :
שמנת לבישול
ביצים
גבינות
מלח/פלפל/שום
מוציאים את הקלתית החצי אפויה מהתנור שופכים את הבלילה
מפזרים מעל את הבטטות (או כל ירק אחר) מחזירים לתנור ואופים עד לקבלת גוון זהבהב.
בתיאבון !
תיזכרו אהבה לא תציל את העולם אבל היא תעשה אותו מקום טוב יותר לחיות בו !
יעל טייץ
Chic&Comfy

















