קישואים וכרוב ממולאים ומלאים בטוב

בחורה עם מחשב נייד

קבלו בקבלת פנים חמה את העולה החדשה אשר עשתה  את כל דרכה מארה"ב לישראל (המיובאת ע"י חברת "מרום משה")  – מלכת היער, נסיכת מזון העל וקיסרית האוכמניות – הארוניה ברי!!! אשר הגיעה אלינו במיץ טבעי מרוכז (100% פרי) ללא חומרים משמרים,ותוספות סוכר .

18685_10153152155221280_5652338289424255340_n

הארוניה ברי גדלה באיזורים הקרים והלחים של צפון אמריקה והראשונים שגילו אותה היו האינדיאנים שהשתמשו בה להעלאת החשק המיני (נכון שאתן/ם כבר בחנויות????) ואט ואט נתגלו עוד ועוד מסגולותיה של  הסגלגלה  הזאת המכילה ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ויטמינים, ומינרלים, עשירה בתכונות אנטי סרטניות ומסייעת ומקלה במקרי סכרת, כולסטרול, דלקות למיניהן (שלפוחית השתן לדוגמא)  , לחץ דם גבוה, שמירה על המשקל  ואפילו מסייעת בעיכוב התפתחות של ניצני אלצהיימר!!! את תרכיז הארוניה ברי מומלץ לשתות ע"י מהילתו במים / מיצי פירות (קשה לשתות כתרכיז בגלל טעמו החזק והעפיץ) ומתאים לכל הגילאים (תגידו להם שזה פטל !) , כמובן שאפשר גם לשלבו בקינוחים ותבשילים.

11083630_10153152155336280_6022015965811584168_n

** ניתן להשיג ברשתות המבוחרות (עדן טבע מרקט, טבע קסטל, אניס, ניצת הדובדבן), בבתי טבע ובמעדניות – כשר באישור ברבנות הראשית**  

גם אני קיבלתי בקבוק וחוץ מלשתות אותו נכנסתי למטבח…..

קישואים וכרוב ממולאים באורז נענע וארוניה ברי  :

5-6 קישואים שטופים מרוקנים "מבשרם"

כרוב בינוני חלוט ומפורק לעלים

2 כוסות אורז פרסי

מיץ מחצי לימון

3 כפות ארוניה ברי

צרור נענע קצוצה

מלח, פלפל לבן טחון, כפית סומק, כפית בהרט, כפית קינמון, חצי כפית אגוז מוסקט טחון (כמובן שאפשר לשנות את כמויות התבלינים לטעמכם/ן)

מעט שמן זית

לרוטב:

שמן זית

שתי כוסות מים

מיץ מלימון סחוט

3 כפות ארוניה ברי

מלח,  פלפל לבן טחון, כפית בהרט.

 

אופן ההכנה:

בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט שמן ומלח ומבשלים את האורז כ-10 דקות , מסננים היטב ובקערה מערבבים את האורז עם הנענע הקצוצה מיץ הלימון, הארוניה ברי (האורז קיבל צבע ורדרד) , והתבלינים – ממלאים את הקישואים ועלי הכרוב ומגלגלים אותם. בסיר רחב מחממים מעט שמן זית ומטגנים קלות את הקישואים , מסדרים את הכרוב הממולא ויוצקים מעל את הלימון הסחוט ואת הארוניה ברי. בכוס עם מים רותחים ממיסים את התבלינים ויוצקים מעל הקישואים והכרוב – מניחים צלחת חסינה מעל ושופכים עוד כוס מים – מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות .

בתאבון !!!

11081484_10153152155281280_348752462323759073_n