קוקטיילים ואוכל בשבוע האוכל הפולני

בחורה עם מחשב נייד

קוקטיילים  ואוכל בשבוע האוכל הפולני והפעם בפסאג' באלנבי 94, תל אביבדג מלוח הרינג עם כל התוספות

פולין, כנראה ספגה השפעה תרבותית גדולה יותר משכנותיה המערביות. כתוצאה מכך ההשפעות מסביב השתלבו וייצרו מסורת קולינרית מקומית וגם מסורת משודרגת של אירוח עם משמעות ולא רק מנימוס. הכנסת האורחים שרדה, והינה ההוכחה שכנראה השגרירות הפולנית החליטה לעשות מעשה ולהפיק שבוע כזה עם הפתעות קולינריות. את אחת מהן פגשתי אתמול בפסאג' באלנבי 94. בר עם אוכל ומוסיקה, התיישבנו על הבר וברמן מיוחד, ארתור שמו, שהיה אחראי רק על המשקאות הפולנים הכין לנו פוליש מרטיני משובח – קוקטיל מרטיני  יבש, המורכב מ:

  1. וודקה
  2. מרטיני יבש
  3. מיץ רימונים סחוט
  4. דש רימונים (זה בשפת הברמנים נגיעה אחת קטנה קטנה)
  5. ריבת עגבניות תמר מבושמות בטימין ומרווה טריים
  6. קרח

 

משקשקים את כל המרכיבים בשייקר מדוקדק ומסונן כפליים (מקצוען אמיתי), מוסיפים כמה גרגירי רימון במקום הזית  והינה לכם את אחד המשקאות הבודדים שלא הרבה ברמנים יודעים להכין. יש מה ללמוד!  כל הכבוד לארתור!

וטעמנו גם דג מלוח הרינג עם כל התוספות, שמנת חמוצה בצלים כבושים, חזרת, מלפפונים כבושים עם חלה טרייה … ריבת עגבניות תמר מבושמת. היה משובח.

ארתור הברמן קוקטיל מרטיני