הניחוח של הקציצות האלה הוא הניחוח של ערב ראש השנה.
כל חיי כשאריח את ניחוח הקציצות האלה אתחבר מייד לילדותי ולראש השנה אצל אמא.
מטבח קטן יחסית, סירים ועוד סירים, קטנים ,גדולים, רחבים, צרים, גבוהים, עם דגים, עם ירקות שונים, עם מרק , עם קציצות, עם טלה בבצל , חלקם מונחים על השיש, חלקם על השולחן הלבן הקטן, על שולחן האוכל וחלקם על הרצפה. אין מקום לאינסוף הסירים של ערב ראש השנה.
סחרחורת של ניחוחות וטעמים עליהם גדלתי כל ילדותי.
וקציצות הבקר הללו ממולאות בבצל. עדינות עדינות, ריחן משגע ,מרחף בכל המטבח, תערובת מופלאה של לקאמה (תערובת תבלינים לקציצות בשפה המרוקאית) שבסיסה הוא ראס אל חנות.
את ראס אל חנות שלי אני מכינה לבד , לפי ההנחיות המדוייקות של אמא , אתם יכולים להשתמש בבהרט שיש בו מעט ציפורן, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.
לתערובת שלי אני מוסיפה גם משיה שזו הקליפה של אגוז המוסקט, הניחוח שלה עדין יותר וגם פרחי וורדים מיובשים .
נסו להכין את הקציצות ותודו לי.
הן כל כך חגיגיות ונפלאות שתוכלנה לעמוד בכבוד בכל שולחן של ארוחת חג .
והנה כיפורים בפתח והן תהיינה נפלאות גם בסעודה המפסקת או בסעודה שלאחר פתיחת הצום.
יאללה, חדל פטפטת , בואו נצא לדרך.
מה
לקציצות
½ ק״ג בשר בקר טחון טרי
1 תפו״א בינוני קלוף ומרוסק דק
1 בצל בינוני קלוף ומרוסק דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מים
2 כפות שמן
1 כפית תערובת ראס אל חנות או בהרט
1 ביצה
מלח, פלפל לבן.
1-2 כפות פירורי לחם (אופציונאלי)
למילוי הקציצה בצל אדום או לבן קלוף ופרוס לפלחים
לציפוי הקציצה וטיגונה
קמח לטיגון + קערה עם ביצה טרופה עם 2 כפות מים
שמן לא עמוק לטיגון הקציצות.
לרוטב
בצל אחד פרוס דק לרוטב
כורכום, מלח, פלפל.
1-2 כוסות מים רותחים.
פטרוזיליה לקישוט
איך
בקערה נוחה ורחבה ללוש היטב את הבשר, הפטרוזיליה, תפו״א, בצל, ביצה , ראס אל חנות, מלח ופלפל לבן. להוסיף 2 כפות שמן ו-2 כפות מים.
אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.
ליצור בערך 12 קציצות אובליות ולמלא אותן בבצל שהכנו.
(אני אוהבת לשטח את הקציצה על כף היד ולהוסיף את הבצל, אחר כך לסגור את הקציצה היטב ).
לגלגל את הקציצה בקמח ואחר כך בביצה.
לטגן במחבת רחבה ונוחה עם 3-4 כפות שמן , על להבה בינונית , את הקציצות עד שהן ״סגורות״ ושחומות.
להוציא.
אפשרי להמשיך ולבשל את הקציצות במחבת הטיגון אם השמן עדיין שמיש (מרוקנים את השמן מהמחבת ומחזירים על הכיריים).
אפשרי להעביר לטאג׳ין או לסיר רחב ונמוך שוליים.
כך או כך, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב.
מחזירים את הקציצות ומניחים בעדינות על הבצל המטוגן.
בקערה נפרדת מערבבים מים רותחים, מלח, פלפל לבן וכורכום ושופכים בעדינות על הקציצות.
מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-35 דקות.
מרימים את המכסה ובודקים שהנוזלים התאדו (אך התבשיל אינו יבש) והקציצות רכות .
מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
אם נשארים נוזלים רבים בתבשיל מרימים את המכסה ומאדים אותם על בעבוע עדין עוד כמה דקות.
המטרה היא להישאר עם רוטב מצומצם וטעים.




















