תבשיל כרוב ובשר בולגרי בבישול ארוך-זלה
החורף מגיע בצעדי ענק ואיתו הצורך בחימום הגוף ומה טוב יותר מתבשילי קדרה מחממים
בבולגריה בעת השלג וכאשר אין ירקות טריים משתמשים בכרוב שנכבש מבעוד מועד בבידונים-היינו מיכלי ענק
העגבניות גם הן מתבשלות בכפרים בסירי ענק ומבוקבקות בצנצנות סגורות בואקום.
בטיולי האחרון ראיתי איך הזקנות ממיינות ומנקות העגבניות , זורקות לסירי ענק צבאיים משהו,ממליחות ,מוסיפות סוכר
את הנוזלים מבקבקים ואוטמים בואקום למיץ עגבניות לשתיה והוא מתוק וטבעי כי העגבניות שם אורגניות ובעונתן וטעמן
מרוכז ומשובח. נדהמתי מטעמו של המיץ הזה.אבל כמה שננסה פה הטעם לא יהיה דומה בשל סוג העגבניות שם.
ולענייננו
צריך סיר גדול מאוד כי הכמות גדולה וניתן להקפיא חצי לשימוש בפעם הבאה.
4 בצלי ענק מגוררים גס או קצוצים
3 כרובים בינוניים קצוצים גס
2 קילוגרם בשר שריר מס' 8 או שפונדרה מס' 9 חתוכים למנות הגשה
2 כפות אבקת מרק עוף
6 עגבניות גדולות בקוביות וניתן גם להשתמש בפחית גדולה עגבניות משומרות
3 כפות גדושות סוכר חום 3
3 כפות רסק עגבניות (של יכין כי הוא מתוק יותר)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
פלפלון חריף אחד או כפית פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 ענפי סלרי קצוצים גס
כוס שמן חד פעמית לשתיה קרה .
וגולת הכותרת פחית כרוב כבוש על נוזליו .
חצי ליטר מים
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל בשמן שישחים מעט
מוסיפים את כל החומרים .מביאים לרתיחה מבשלים חצי שעה מכוסה ומנמיכים אש
מסירים מכסה מבשלים על אש קטנה עד שהבשר רך מאוד
וכמות הנוזלים פוחתת מאוד .
מדי פעם בוחשים בזהירות שהתבשיל לא ידבק לתחתית .
מגישים עם אורז לבן
בתיאבון
יום נעים













