צלי קורקבני הודו מעלףףףףףף

בחורה עם מחשב נייד

צלי קורקבנים

כשהחגים בפתח תמיד סבתא עמדה ספקה כפיים ותהתה מה ניתן להכין לאכול לגדוד

במחיר שפוי

אבל בלי להתפשר על הטעם …

אז תכף החגים מגיעים אבל גם בלי זה זה כל כך טעים שהשגתי והכנתי

וכך זה עובד –

2 קילוגרם קורקבני הודו מנוקים .

מרתיחים במים נקיים כשעולה קצף מלוכלך מחכים עוד דקה ושופכים את המים .

שוטפים את הקורקבנים וממלאים מים נקיים ומרתיחים את הקורקבנים בסיר המכוסה עד שיתרככו.

חותכים כל קורקבן ל-3 .

מכינים סיר רחב בו יכנסו כל הקורקבנים בכיף וישחו ברוטב הטעים

מרפדים אותו ב-2 בצלים מטוגנים להזהבה וכמה שיני שום .כמה שיותר יותר טעים .

קוצצים לקטעים של 2 ס"מ ראש אחד של סלרי אמריקאי קלוף כולל העלים והגבעולים ומניחים מעל

וגם פלפל אדום בשרני ומתוק  חתוך לרצועות ומי שבא לו אז גם חריף .

שמים את הקורקבנים  מעל הירקות ומים לכיסוי או המרק שבו בושלו הקורקבנים.

מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה,פלפל שחור גרוס טרי 2 כפות  אבקת מרק עוף ,ו-3  כפות טריאקי.של אוסם

מוסיפים כוס רוטב עגבניות טוב.ניתן מקופסא או צנצנת-(כשאמרתי כוס אז התכוונתי למאג גדול של קפה)

אצלי תמיד מוכנה צנצנת גדולה  במקרר מעגבניות פלפלים שום סוכר מלח ומעט שמן על 2 קילוגרם עגבניות קלופות רצוי תמר  2 פלפלים  גדולים ומתוקים ברצועות שיני שום כמה שאוהבים ,סוכר חום כמה כפות לפי מתיקות שאוהבים ,פלפל שחור,מלח ,ומי שאוהב אז תבלינים נוספים  מבשלים להסמכה .

מכסים בשמן ושומרים במקרר …

הרווחתם שני מתכונים באחד …

להמשך  מתכון הקורקבנים

מבשלים  את כל העסק יחד שעה לפחות ,טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חם מאוד  עם אורז לבן או פירה

חמוצים ובירה ליד

ובא לציון גואל .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.