צלי מ"בשר בננות" כמה טעים ככה קל

מאחורי הצלי יש סיפור בן 50 שנה בכל פעם שאני מכינה אותו עולה חיוך על פני,
אפשר לצחוק עלי גם אחרי 50 שנה.

ולפעמים כשאני כך לבדי אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי

לריחות לטעמים שלא נס ליחם אותם אני שומרת בלב החם.

בSaloona"" מתעדת את המתכונים שומרת על הגחלת לדורות הבאים.

צלי בקר

אז יש לי סיפור בן 50 שנה מאחורי צלי מבשר בננות, נדמה לי שפעם

סיפרתי אותו אבל בכל פעם שאני מחליטה להכין צלי עולה חיוך על פני.

ולמה?

כי בבית סבתי תמיד שמעתי על "בשר מוזה" סבתי תמיד הייתה אומרת לסבי

בערבית מדוברת קניתי "בשר מוזה" מאוד יפה, בישלתי במיה עם מוזה,

הכנתי צלי מה"מוזה" קניתי מוזה יפה לחמין…

גם אבי ז"ל היה חוזר הביתה ואומר לאימי קניתי לך "בשר מוזה".

לימים התחתנתי והתחלתי לבשל בפעם הראשונהבביתנו שבקרית ביאליק

הלכתי לקנות אצל הקצב בשר.

נכנסתי לחנות כולי התרגשות לקנות "בשר מוזה".

כבר אז התחלתי מדברת עם עצמי כנראה זה בא עם הנשואים

"אבל איך אגיד לקצב שאני רוצה "בשר מוזה"?סבתא דיברה בערבית,

עשיתי לי תרגום מהיר "מוז" זה בננה – זהו אני מסודרת…

"כן גברתי מה בשבילך ?" שואל הקצב

איזה גברתי כולי בת 18 בפעם הראשונה נכנסת לקנות בשר …

אני… אני… ממש התחלתי לגמגם  אני…

אני רוצה "בשר בננות" חייכתי לו.

הקצב הביט עלי בעניו הכחולות ושאל איזה בשר את רוצה?

אני רוצה "בשר בננות"… שקט דממה…

גברתי הצעירה אני קצב כבר 30 שנה מצטער לא שמעתי על בשר כזה!

ואני כולי בביטחון איך יכול להיות סבתא שלי קונה בבשר בננות,

ואפילו אבא שלי קונה בשר בננות !!

והוא… מסתכל על אשתו והיא עליו… ואומר: גברתי הצעירה

בננות יש רק בחנות  הירקות כאן צמוד אלינו.

ואני מתעקשת יש כזה בשר ואני אפילו יודעת איך הוא נראה !

הוא נראה כזה אדום יפה עם סלסולים כזה טעים.

הוא פותח את המקרר הענק שעמד מאחוריו מוציא נתח בשר

שואל אולי זה? לא!

אולי זה? לא !

ואולי זה? לא !

ואני אומר לך שבננות קונים בחנות ירקות לי אין בננות

וגם לא בשר בננות!

ואז מתוך המקרר מביט אלי נתח יפה של "בשר הבננות"

כולי בהתרגשות אני אומרת לו "הנה זה זה הבשר הקטן הזה".

הוא מוריד את נתח הבשר

ואומר לי לזה גברת קוראים מוזה ואני עומדת שם עם חיוך "טיפשי"

וצוחקת וצוחקת ומספרת לו שסבתי תמיד דיברה בערבית

וסיפרה לסבי שהיא קנתה "מוזה" ואני חשבתי שזה בערבית

לכן עשיתי תרגום ממוז לבננות.

מאז בכל פעם שהייתי מגיע לקנות בשר הוא היה מקבל אותי

בחיוך יפה ואמר הנה גברת בננות הגיעה.

ומספר לקונים את סיפור "המוזה" זה הבשר של הבננות.

ואמר שלעולם לא ישכח את הסיפור.

גם אני לא אשכח את הסיפור.

אבי סבי ז"ל כשסיפרתי להם את הסיפור התגללגלו מצחוק…

וסבתי הייתה גאה בי כי הבינה שהעבירה לי המון…

עד היום אני קוראת לו בשר בננות…

מתכון צלי בקר

 כך נראה בשר המוזה

 

3

 

קדימה לסיר…

 

הבשר בסיר

 

 

 

צלי בקר בשום בצל

לחם ולהנות…

 

תמונת ראשונה

או אורז חגיגי ולבריאות…

אורז חגיגי

עוד טיפ קטן:

לפעמים נשארת חתיכת בשר או שתיים

מהצלי תוציאו אותה מהרוטב תקצצו אותה

הוסיפו 2-3 ביצים ותכינו חביתת בשר

לטגן בשמן זית

עם מכסה סגור עד שנוזלי הביצה נעלמו

להפוך לעוד דקה ויש לכם אחלה

חביתת בשר טעימה.

חביתת בשר

אפשר להוסיף אם רוצים צרור פטרוזיליה או כוסברה

סלט ואתם באחלה ארוחה קלילה וטעימה.

 תלחצו כאן: המתכון שלי המחמאות שלכם.

 צלי בקר

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום ולהכין  צלי בקר פשוט וקל…

טעמתם שטפתם עיניים כאן למטה אשמח ואודה אם תעשו לסבתא לייק

כך אדע שכדאי לי להכין עוד מתכונים…

פרגנו זה יעשה לכם רק טוב… תודה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה