בכל יום בשעה שתיים אחרי הצהריים, עת נפתחים שערי הגנים, גברת הבלים אחת אוספת שני ילדים, ותמיד בפיהם אותה שאלה: "אמא, מה אוכלים היום בצהריים?". בתקופה האחרונה, מגלה הגברת, לא משנה מה התשובה. תגובתם תמיד תנוע בין "ומה עוד?" לבין "אוווווף". עכשיו, הגברת הבלים היא לא דג רקק בכל הנוגע לבישול ביתי. הגברת הבלים היא בעלת ניסיון בישול של שנים רבות, יש לה ארסנל נרחב של מנות טעימות, חלקן אף בריאות, ומזה כשש שנים היא מתמחה בבישול מאוזן וטעים לבני משפחתה המתפתחים. וגם מצידם של שמשון ויובב, הם זוג צאצאים הידועים כאכלנים טובים: מוכנים לטעום כמעט מהכל, אינם מתכחשים למורשת הירקות הטריים ואף לא למבושלים. ברם, שחיקה היא שחיקה, ולעת יאוש החליטה הגברת (זו אני) לנסות משהו אחר.
קבלו, אם כן, את התבשיל המנצח כל ילד עייף ומשועמם: פתיתים ועוף, אבל לא ככה.
המצרכים הדרושים:- בצל חתוך דק
- עוף צלוי או אפוי או מבושל – מה שנשאר לכם מהארוחה הקודמת. אני השתמשתי בחזה עוף.
- ספל פתיתים מעורבים – הפחמימה האהובה על שמשון ויובב. קונים חבילות של פתיתים בצורות שונות ומערבבים לפני הבישול. כל ביס הוא חגיגה!
- חופן נדיב של אפונה קפואה
- שמן, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את העוף לפיסות קטנות, כגודל ביס קטן. הרעיון הוא שאפשר לאכול את המנה בכף, בלי להתעסק בחיתוך ליד השולחן.
- מטגנים בצל במעט שמן עד שיזהיב. מוסיפים את פיסות העוף ומטגנים לרגע.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את האפונה וכ-2 וחצי כוסות מים. מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ-15 דקות.
- מכבים ומשאירים סגור כ-5 דקות. לא לשכוח לטעום ולתקן תיבול!
מגישים בקערה עם כף. צועקים על הילדים שינשפו קודם, ואז שורפים לעצמכם את הלשון.
שוטפים את הסיר, כי בחיי האלילה, לא נשאר כלום.
למחרת עושים אותו דבר, אבל עם ביסים של רוסט ביף ותערובת של אפונה וגזר.
דיסקליימר'קה: הגברת הבלים היא בשלנית ואופה ביתית. המתכונים, כפי שהם מוצגים, עובדים אצלה בבית. הם לא מתיימרים להיות בריאים, דיאטטיים או נטולי דרמות נפשיות. הם מתיימרים רק להיות טעימים, וככאלה, נתונים לשיקול טעמו של הסועד. אל תגידו שלא אמרתי.












