פתי בר ,המקור הוא מצרפת (לא שמתן לב במבטא שנאמר השם, פתי מלשון קטן. אי שם בשנת 1886
ופתי בר מבית אסם האהוב
פתי בר אסם הוא הביסקוויט הטעים והאהוב ביותר בישראל. הביסקוויט הפריך אשר גדלנו עליו משמש כנשנוש ליד הקפה ומהווה מרכיב חשוב בהכנת עוגות ביתיות. פתיבר מושלם גם לפעוטות, שאוהבים לאחוז אותו ביד ולאכול לאט לאט.
מגיע בטעמים וניל ושוקו.
פתי בר אסם – יש אהבות שהן לכל החיים.
פתי בר מגיע באריזות 500 גרם, 250 גרם, 1 קילו ו-1.75 קילו.
כמו כן ישנו פתי בר במיוחד לילדים: מני פתי בר וניל באריזת 80 גרם.
כעת עם טעמי קרמל, קלאסי ושוקולד.
עם טעם הקרמל חגגתי והכנתי כדורים טעימים ומשגעים בשילוב עם קרם קוקוס- פחית, חופן חמוציות, חופן צימוקים, אבקת שקדים ו- 300 גרם ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים. את הכל כידררתי וגילגלתי על מצע קוקוס. לשים במנז'טים ולקרר.
עם הביסקווטים של פתי בר בטעם שוקולד הרכבתי לעוגה משגעת. 300 גרם ביסקוויטים. מפוררים. 80 גרם חמאה מומסת. לשטח על תבנית , לקחתי 2 שמנת חמוצה ו- 1 גבינה לבנה 5%, עירבבתי עם 1/2 כוס סוכר, 3 ביצים. טוב טוב. יצקתי את כל הטוב הזה מעל הביסקווטים והחמאה ששיטחתי בתבנית המרובעת.
מעל הכל הכנסתי 4 כפות מלית דובדבנים וזילפתי בזרזיפים מעל הציפוי הגבינתי. הכנסתי לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. 35 דקות. לקרר ולחתוך לריבועים. להכניס למקרר לכמה שעות טובות.
בתיאבון וחג שבועות שמח, לבן וטעים.














