מצרכים כולל נקודות של שומרי משקל לתבנית חד פעמית הגדולה ביותר:
6-7 קישואים מגורדים דק- אין נקודות
3 בצלים קצוצים – אין נקודות
1 כוס קמח תופח – 14 נקודות
3/4 כוס מים – אין נקודות
2 כפות שמן – 6 נקודות
3 ביצים – 6 נקודות
כף אבקת מרק עוף פרווה – 1 נקודה
תבלינים (כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור, רבע כפית כמון) – אין נקודות
2 קוביות שום דורות – אין נקודות
1 קוביה פטרוזיליה או כוסברה קפוא דורות – אין נקודות
איך מכינים?
מגרדים את הקישואים דק ושמים בקערה.
מוסיפים בצל קצוץ דק לקערה.
מוסיפים את כל שאר מצרכים ומערבבים היטב. שימו לב שקוביות התבלינים הקפואות הפשירו לחלוטין והתערבבו היטב עם שאר החומרים.
משמנים עם ספריי שמן קלות את התבנית (התערובת מספיקה לתבנית הגדולה ביותר החד פעמית).
מכניסים לתנור בחום 170 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
סה"כ 27 נקודות לתבנית שחילקתי ל-30 מנות – פחות מנקודה למנה.
למי שרוצה ואין בעיה להוסיף נקודות יכול לשים מעל פתיתי עמק לייט – מעולה!
בתיאבון!
















