פשטידת ברוקולי וקישואים מפתיעה ובריאה

קשה לקלוע לטעם הקולינרי של כולם כשמדובר באוכל בריא. השילוב בין ברוקולי לקישואים ובצל שטוגנו מראש בשילוב עשבי תיבול וטחינה הביאו לתוצאה מפתיעה.

פשטידת ברוקולי

כשאני עושה קניות  אצל הירקן השכונתי, אני  אף פעם לא יודעת מה אכין עם המוצרים אותם אני רוכשת. בדרך כלל הרעיונות מגיעים במקרה…. כשאני עומדת מול המקרר, בוחנת מה יש בתוכו ואז יש הבזק כזה בו אני מתחילה להוציא כמה דברים שנראים לי "מתאימים" ומתחילה לשחק…

היות ואני משתדלת לבשל בריא, אני מנסה להכין דברים שיהיו טעימים גם לשאר בני הבית ולא רק לי וזו משימה לא פשוטה בכלל, כי לא תמיד אוכל בריא קולע לטעם הקולינרי של כל בני הבית שלפעמים רוצים לאכול אוכל  "טעים" ובאמש'לך, עזבי אותנו עם הבריא והלא משמין הזה.

דווקא עם הפשטידה הזו אני חושבת שיותר הצלחתי. השילוב בין ברוקולי לקישואים ובצל שטוגנו מראש בשילוב עשבי תיבול עשו עבודה לא רעה בכלל.

הפשטידה היוותה תוספת למנה עיקרית ואיך שהיא הסתיימה מיד התבקשתי להכין עוד אחת מכאן שיש בה באמת משהו מיוחד אפילו שהיא תחת הכותרת – אוכל בריא.

אז איך זה הולך –

מצרכים:

2 ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים
2 קישואים גדולים מגורדים גס
בצל אחד קצוץ דק
כפית עלי רוזמרין קצוצים
כפית עלי טימין קצוצים
2 בייצים
3/4 כוס קמח מלא
חצי כוס טחינה גולמית
מלח
פלפל שחור גרוס
שומשום

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומעט מלח בסיר ומכניסים פנימה את פרחי הברוקולי לבישול קצר של כ- 5 דק'. מוציאים למסננת.

יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל 2 דק', מוסיפים את הקישואים ומטגנים יחד תוך ערבוב כ-5 דק'.

בקערית נפרדת מערבבים 2 ביצים.

מכניסים את הברוקולי שסונן ממים ואת הבצל והקישואים שטוגנו לתוך קערה אליה מוסיפים את הביצים ואת כל שאר המרכיבים.
מערבבים טוב טוב (אל תגלו לאף אחד אבל אני מערבבת עם הידיים. יוצא הכי טוב!)

מכניסים את כל התערובת לתבנית חסינת אש אותה שימנו קלות (אני משמנת בתרסיס שמן זית) ומפזרים מעל מעט שומשום.

מעבירים את הבלילה לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-50 דק'.

אצלי ביקשו מיד שאכין עוד אחת….